Έβρος: Από Αφγανιστάν και Πακιστάν η πλειονότητα των συλληφθέντων μεταναστών

Έβρος: Από Αφγανιστάν και Πακιστάν η πλειονότητα των συλληφθέντων μεταναστών
MOTIONTEAM

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μόλις το 4% στο σύνολο των συλληφθέντων από την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα, είναι Σύροι και στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι Αφγανοί και Πακιστανοί

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την υπηκοότητα των συλληφθέντων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, τα οποία καταρρίπτουν την προπαγάνδα της Τουρκίας περί προσφύγων από την Ιντλίμπ.

Η συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων μεταναστών από την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα, είναι Αφγανοί κατά 64%, Πακιστανοί κατά 19%, υπήκοοι Ιράν, Ιράκ, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Αιθιοπίας και Αιγύπτου κατά 5,4%, Τούρκοι υπήκοοι 5%, Σύροι μόλις το 4% και Σομαλοί 2,6%.

ADVERTISING

Από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το απόγευμα έχουν γίνει συνολικά 252 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 8 (επτά Αφγανοί, ένας Σύρος) έγιναν σήμερα, από το πρωί έως το απόγευμα.

Οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου, έφτασαν 1.871 σήμερα και συνολικά από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα το απόγευμα, έφτασαν τις 36.649.

Σήμερα παρότι δεν σημειώθηκαν κάπου σφοδρές συγκρούσεις και εντάσεις, ωστόσο υπήρχαν διάσπαρτες απόπειρες εισόδου από μετανάστες και αντίστοιχα αποτροπές από της δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού σχεδόν κατά μήκος ολόκληρης της συνοριογραμμής του Έβρου.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μόνο στην Λέσβο σημειώθηκαν εισροές σήμερα και συγκεκριμένα 42 άτομα στην Συκαμιά, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομία για ταυτοποίηση όπως και οι προηγούμενοι νεοαφιχθέντες των προηγούμενων ημερών και θα ακολουθήσουν την ίδια οδό με τους προηγούμενους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έβρος, Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Τουρκία

24Media Network