Έβρος: Χαλαζόπτωση μετά τον καύσωνα

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τον Κάμπο της Ηλείας με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οι ζημιές οι καλλιέργειες στο Τραγανό Ηλείας, την Τετάρτη 21 Ιαναουαρίου 2015.
(EUROKINISSI.ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τον Κάμπο της Ηλείας με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οι ζημιές οι καλλιέργειες στο Τραγανό Ηλείας, την Τετάρτη 21 Ιαναουαρίου 2015. (EUROKINISSI.ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) EUROKINISSI

Έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση στο βόρειο τμήμα του Έβρου. Καταστροφή σε καλλιέργειες

Αιφνιδιαστική αλλαγή των καιρικών φαινομένων σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, όπου τον καύσωνα του Σαββατοκύριακου διαδέχθηκαν έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης, το χαλάζι, που -όπως σημείωσε- ήταν σε μέγεθος καρυδιού, «χτυπούσε» για αρκετή ώρα τις καλλιέργειες ηλιόσπορου, βαμβακιού και σιταριού, στα χωριά Φυλάκιο, Ρίζια, Σπήλαιο, Κόμαρα, Ελιά, Καστανιές, ενώ προκάλεσε ζημίες και σε αυτοκίνητα.

Ο κ. Μαργαριτίδης ανέφερε πως ήδη σήμερα το πρωί μετέβη στις πληγείσες περιοχή ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες.

SHARE:

24Media Network