Έβρος: Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός από τις τουρκικές αρχές

Τελωνείο
Τελωνείο EUROKINISSI

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν αναζήτησαν τον Έλληνα αστυνομικό από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία.

Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, Έλληνας ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Θράκη, πέρασε στην Τουρκία με την σύντροφό του με σκοπό ένα ταξίδι για τουρισμό στην Ανδριανούπολη όμως συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές.

Η δικαιολογία φαίνεται να είναι ότι πέρασαν στην απαγορευμένη ζώνη, ωστόσο επισήμως μέχρι τώρα οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν γίνει γνώστες του κατηγορητηρίου από την Τουρκία και αναμένεται να αναλάβει δράση και το Υπουργείο Εξωτερικών για να λήξει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έβρος, Τουρκία
SHARE:

24Media Network