Έβρος: Σύσκεψη με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αύξηση της μεταναστευτικής ροής

Στιγμιότυπο από την Εγνατία Οδό
Στιγμιότυπο από την Εγνατία Οδό EUROKINISSI

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες-Ραγδαία η αύξηση της μεταναστευτικής ροής το τελευταίο διάστημα από τον Έβρο, κάτι που οδήγησε και στην τραγωδία με τους 11 νεκρούς στην Καβάλα-Στην περιοχή μετέβηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο και συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη με της επικεφαλής της περιοχής για να εκπονηθούν νέα σχέδια.

Συνελήφθησαν το Σάββατο στους νομούς Ροδόπης, Έβρου και Καβάλας, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, πέντε αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30, 23, 21, 18 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 20 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 21 και 18 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Έβρος: Σύσκεψη με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αύξηση της μεταναστευτικής ροής

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας , αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του, ενώ λίγο πιο κάτω το ακινητοποίησε και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Στον Έβρο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ραγδαία και ανησυχητική αύξηση της μεταναστευτικής ροής

Εξαιτίας της ραγδαίας και ανησυχητικής πλέον αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία σύνορά μας στον Έβρο, λόγος για τον οποίο σημειώθηκε και το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με τους 11 νεκρούς στην Καβάλα, στην περιοχή μετέβηκε εκτάκτως το Σάββατο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της περιοχής, όπου αναδείχτηκε το πρόβλημα και τα υφιστάμενα μέτρα που υπάρχουν.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να επικαιροποιηθούν κάποια μέτρα με τις υφιστάμενες δυνάμεις και εφόσον αργότερα διαπιστωθεί ότι τυχόν δεν αρκούν οι υφιστάμενες δυνάμεις να υπάρξει ενίσχυσή τους στον βαθμό πάντα των δυνατοτήτων που έχει και αντέχει η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καβάλα: Καταδίωξη διακινητή στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος

Τροχαίο στην Καβάλα με 11 νεκρούς: Τρεις στο πορτ μπαγκάζ, μη αναγνωρίσιμο το ΙΧ

Τραγωδία στην Καβάλα: 11 νεκροί σε τροχαίο

Τριπλό φονικό στον Έβρο: Το πόρισμα της νεκροτομής- Η γυναίκα πάλεψε με τον δράστη, τα κορίτσια δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ

SHARE:

24Media Network