Εξάρχεια: Καταγγελίες για απόπειρες βιασμού γυναικών ακόμη και μεσημέρι, με απαξίωση από την ΕΛΑΣ

Εξάρχεια (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Εξάρχεια (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Οι δράστες δρουν και μεσημβρινές ώρες. Κινητοποίηση συλλογικοτήτων.

Οι περισσότερες από εμάς έχει τύχει να νιώσουμε τρόμο στο δρόμο, είτε επειδή κάποιος περίεργος τύπος μάς έχει αναίτια ακολουθήσει, είτε λόγω ενός σεξιστικού χαρακτηρισμού που δεχτήκαμε ή ενός χυδαίου βλέμματος, ή ακόμα χειρότερα, εξαιτίας μιας επίθεσης. Και ως γυναίκα, πιστέψτε με, δεν έχω χειρότερο από το να πιάνω τον εαυτό μου να κάνω τη σκέψη, ενώ βρίσκομαι έξω, να περιμένω μέχρι κάποιος να θελήσει να φύγει, ώστε να μην γυρνάω μόνη μου σπίτι, είτε πριν βγω να σκέφτομαι να πάρω αμάξι, ακόμα κι αν πρόκειται να πάω κάπου κοντά στο σπίτι, για να είμαι σίγουρη πως δεν θα με ακολουθήσει κανείς ή να αποτρέπω τον εαυτό μου από το να φορέσει μίνι φούστα, προκειμένου να μην βρεθώ σε μια άβολη κατάσταση. Θυμώνω με τον εαυτό μου που κάνω τέτοιες σκέψεις που με θυματοποιούν και με αντικειμενοποιούν, γνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα, ότι αυτές, ούτε αβάσιμες είναι, ούτε υπερβολές, ούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Γι' αυτές τις σκέψεις -και πολλές ακόμα- που έχουν στοιχειώσει το κεφάλι μου και που ακολουθούν παντού, όχι μόνο εμένα, αλλά πάμπολλες θηλυκότητες, κρίνω απαραίτητο να μοιραζόμαστε, όσο μπορούμε, πληροφορίες που μπορεί να φανούν σωτήριες και χρήσιμες για τις υπόλοιπες.

Τον τελευταίο καιρό, έρχονται στο φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, και συγκεκριμένα περιμετρικά του Λόφου Στρέφη και προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και απαιτεί διερεύνησης.

Σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά και η οποία πλέον έχει ακολουθήσει και τη νομική οδό, δύο άνδρες επιτέθηκαν σε γυναίκα, σε στενό της οδού Ψελλού στα Εξάρχεια, το απόγευμα της Πέμπτης 14/7. Η γυναίκα αναφέρει πως οι άνδρες τη λήστεψαν, τη χτύπησαν και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να τη βιάσουν. Για καλή της τύχη, οι φωνές της ίδιας και κάποιων γειτόνων που αντιλήφθηκαν τι γινόταν, αποδείχθηκαν σωτήριες. Μετά από αυτό το απαράδεχτο περιστατικό, είναι άξιο προσοχής πως, όπως αναγράφεται στο κείμενο, η γυναίκα απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία όμως την αντιμετώπισε απαξιωτικά.

Αυτό, δυστυχώς, δεν φαίνεται να αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Σύμφωνα με καταγγελίες άλλων γυναικών, στο ίδιο σημείο, κατά το ίδιο διάστημα, έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις -με πνιγμό- σε γυναίκες. Αναφορές κάνουν λόγο για ομάδα τουλάχιστον τριών ατόμων που δρουν ακόμα και μεσημεριανές ώρες και που είναι πιθανό να έχουν σχέση με εμπόριο ναρκωτικών.

ΥΓ: Την Παρασκευή 22/7 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων.

Εξάρχεια: Καταγγελίες για απόπειρες βιασμού γυναικών ακόμη και μεσημέρι, με απαξίωση από την ΕΛΑΣ
SOOC

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εξάρχεια, Βιασμός, Σεξουαλική παρενόχληση
SHARE:

24Media Network