Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε μοτοσυκλέτες

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε μοτοσυκλέτες
MOTOSYKLETES

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής-Εξιχνιάσθηκαν 31 περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων τους

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας, με τη συνδρομή και του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 8 μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα πέντε Έλληνες ηλικίας 19, 23, 23, 33 και 50 ετών και τρεις αλλοδαποί, ένας 21χρονος Αλβανός, ένας 26χρονος Βούλγαρος και ένας 33χρονος Ρουμάνος.

Ως προς το χρόνο δράσης τους, όπως προέκυψε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς την εσωτερική δομή και τους επιμέρους ρόλους των μελών της ομάδας, οι δύο 23χρονοι Έλληνες αναζητούσαν και αφαιρούσαν τις μοτοσυκλέτες, μετά από «παραγγελίες» του 33χρονου και του 50χρονου Έλληνα, καθώς και του Βούλγαρου και του Ρουμάνου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επισκευές μοτοσυκλετών. Η 21χρονη Ελληνίδα και ο Αλβανός είχαν υποστηρικτικό ρόλο κατά τη διάρκεια των κλοπών, κατοπτεύοντας τους χώρους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αναζητούσαν - συχνά και μέσω διαδικτυακών σελίδων πώλησης οχημάτων - και εντόπιζαν τις μοτοσυκλέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατόπιν τις έθεταν σε επιτήρηση και τις αφαιρούσαν τις νυκτερινές ώρες. Για τις κλοπές χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, το οποίο μετά την κλοπή, συνόδευε την αφαιρεθείσα μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας εκ των δραστών, μέχρι τον τελικό της αποδέκτη.

SHARE:

24Media Network