Εξήντα παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Έλεγχος της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε δρόμο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Έλεγχος της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε δρόμο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Συνολικά μόνο σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, η Τροχαία πραγματοποίησε 316 ελέγχους σε όλη την Αττική και προειδοποιεί πως θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Εξήντα παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε ελέγχους που έγιναν από την Τροχαία, σε 316 σχολικά λεωφορεία στην Αττική, σήμερα που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Οι 33 παραβάσεις ήταν σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας και 14 για άλλους λόγους.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχισθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας, στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που προβλέπει:

-Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

-Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

-Τη διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.

-Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

SHARE: