Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Ο καύσωνας ήρθε, οι αδειούχοι φεύγουν

Λιμάνι Πειραιά - Αυξημένη έξοδος των αδειούχων
Λιμάνι Πειραιά - Αυξημένη έξοδος των αδειούχων EUROKINISSI

Ο Καύσωνας του Αυγούστου είναι εδώ με την πρόγνωση να μιλάει σήμερα για 40 βαθμούς, την ίδια ώρα που όσοι έχουν πάρει την άδειά τους, ήδη από χθες αφήνουν πίσω το λεκανοπέδιο, ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Με 138 δρομολόγια που -τα περισσότερα- αναχωρούν γεμάτα, φεύγουν αυτό το τριήμερο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας από το λεκανοπέδιο με κατεύθυνση τα νησιά της χώρας, στο τελευταίο μεγάλο κύμα αναχωρήσεων πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Έτσι, κορυφώνεται πλέον η έξοδος του Αυγούστου, με τους τελευταίους να αφήνουν πίσω τους την Αθήνα.

Για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά, 82 δρομολόγια πλοίων μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, ενώ από τη Ραφήνα αναχωρούν 38 πλοία και από το Λαύριο 18.

Ήδη την Παρασκευή, σε 28 δρομολόγια από τον Πειραιά, επιβιβάστηκαν 31.528 επιβάτες με 6.253 Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.157 μοτοσυκλέτες και 653 φορτηγά. Από την Ραφήνα, με 17 δρομολόγια, αναχώρησαν 8.929 επιβάτες, με 1.960 οχήματα, 293 μοτοσυκλέτες και 71 φορτηγά, ενώ από το Λαύριο με 6 δρομολόγια, αναχώρησαν 1.389 επιβάτες, με 402 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 31 μοτοσυκλέτες και 55 φορτηγά.

Για σήμερα, Σάββατο, από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 28 αναχωρήσεις πλοίων. Τα περισσότερα εξ’ αυτών έχουν ως προορισμό τις Κυκλάδες, ενώ 7 πλοία αναχωρούν για την Κρήτη και 3 για τα Δωδεκάνησα. Αντίστοιχα, την Κυριακή, αναχωρούν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, για τους ίδιους προορισμούς, 26 δρομολόγια.

Από τη Ραφήνα, σήμερα θα αναχωρήσουν συνολικά 13 δρομολόγια για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Μαρμάρι, ενώ την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί άλλα 13 δρομολόγια.

Τέλος, από το Λαύριο, αναχωρούν σήμερα, Σάββατο, 6 δρομολόγια πλοίων με κατεύθυνση την Τζιά, την Κύθνο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Λήμνο και την Καβάλα και ακόμη 5 δρομολόγια θα αναχωρήσουν αύριο, Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε σύσκεψη με στελέχη του λιμενικού στο υπουργείο, ζήτησε να υπάρχουν αυξημένα μέτρα για την κίνηση στα λιμάνια, ενόψει την μεγάλης εξόδου αλλά και διενέργεια ελέγχων στα πλοία, ώστε να διαπιστωθεί το αξιόπλοό τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δεκαπενταύγουστος
SHARE: