Εξορμήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της μαύρης εργασίας

Εξορμήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της μαύρης εργασίας

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας, το ύψος του προστίμου που επιβάλλεται μόνο για τις περιπτώσεις της ανασφάλιστης εργασίας, φθάνει τις 10.500 ευρώ, για κάθε περίπτωση

Στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της ανασφάλιστης εργασίας η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποιεί εξορμήσεις και διενέργεια ελέγχων σε εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Προστασίας Οικονομίας & Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους σε μεγάλο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων στις περιοχές Αγησιλάου, Κολωνού, Πειραιώς, Θερμοπυλών και Πλ. Κουμουνδούρου, όπου διαπιστώθηκε ότι τρεις υπάλληλοι εργάζονταν χωρίς να είναι ασφαλισμένοι, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Για την παροχή της ανασφάλιστης εργασίας, οι σχετικές εκθέσεις θα υποβληθούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), για την επιβολή των αναλογούντων προστίμων, ενώ από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζεται ο έλεγχος για τον καταλογισμό τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας, το ύψος του προστίμου που επιβάλλεται μόνο για τις περιπτώσεις της ανασφάλιστης εργασίας, φθάνει τις 10.500 ευρώ, για κάθε περίπτωση. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network