Facebook: Μπλόκαρε τη σελίδα του Golden Dawn Watch για φράση του Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Facebook: Μπλόκαρε τη σελίδα του Golden Dawn Watch για φράση του Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Κωνσταντίνος Πλεύρης eurokinissi

Στον αποκλεισμό της σελίδας Golden Dawn Watch προχώρησε το Facebook, εξ' αιτίας της φράσης "είμαι ναζί και φασίστας" του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Τι αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Ποινή αποκλεισμού για 30 ημέρες επέβαλε το Facebook στη σελίδα του Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον απόηχο της σημερινής συνεδρίασης για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Αδιανόητος είναι ο λόγος που η πλατφόρμα των social media προχώρησε στην παραπάνω ποινή κατά της σελίδας Golden Dawn Watch, καθώς αυτός είχε να κάνει με τον βασικό λόγο ύπαρξής της, δηλαδή την παρατήρηση της πολύκροτης δίκης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο, το Facebook απέκλεισε το Παρατηρητήριο επειδή κατά τη σημερινή καταγραφή της συνεδρίασης μετέδωσε τη φράση «είμαι ναζί και φασίστας» που ανέφερε προκλητικά στην αίθουσα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού.

Τι αναφέρει το Golden Dawn Watch

«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επιβλήθηκε ποινή ενός μηνός από το facebook στο Golden Dawn Watch/Παρατηρητήριο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής επειδή μετέδωσε φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, σήμερα 6 Ιουλίου. Επιβλήθηκε δηλαδή ποινή στο Παρατηρητήριο επειδή έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για να δημοσιοποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής και να έχει κάθε πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Θα αξιοποιήσουμε επίσης όλα τα αναγκαία μέτρα για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την πληροφόρηση αυτή.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα