Φαντάρος τιμωρήθηκε γιατί έλαβε μέρος σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Φαντάρος τιμωρήθηκε γιατί έλαβε μέρος σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος" καταγγέλλει πως ένας φαντάρος τιμωρήθηκε για συμμετοχή του σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Φαντάρος τιμωρήθηκε γιατί πήρε μέρος στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο της 19ης Μαρτίου.

Επρόκειτο για πορεία καταδίκης του πολέμου, του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού με συμμετοχή πολλών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων και προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Όπως καταγγέλλεται στην επιστολή του Δικτύου Σπάρτακος, στάλθηκε επείγον σήμα του Γραφείου Πληροφοριών του ΓΕΣ "στο σύνολο των μονάδων της επικρατείας προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο φαντάρος που έλαβε μέρος σε κινητοποίηση της 19ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της "Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσεων κατά του ρατσισμού". Η διοίκηση της μονάδας του, με πρόσχημα ότι δεν είχε πάρει άδεια να λάβει μέρος στην κινητοποίηση τον τιμώρησε με μερικές μέρες κράτηση".

Διατυπώνεται μάλιστα και η εύλογη απορία: "Αλήθεια, από πότε ένας Φαντάρος-Πολίτης με Στολή πρέπει να λάβει άδεια για να ασκήσει τα δημοκρατικά και από το Σύνταγμα κατοχυρωμένα δικαιώματα του;".

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του Δικτύου Σπάρτακος, αναφέρεται:

"Για πρώτη φορά από την Ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών βρέθηκε κυβέρνηση, της Δήθεν Αριστεράς και της πραγματικής εθνικιστικής ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ, να Τιμωρήσει Φαντάρο που πήρε μέρος σε μια πορεία καταδίκης του Πολέμου, του Ρατσισμού, του Εθνικισμού και του Φασισμού.

Πρόκειται για μοναδική αντιδημοκρατική πρόκληση, ένα σαφές μήνυμα κρατικής τρομοκρατίας κατά του κινήματος της εργατικής τάξης και του κινήματος του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Το Υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως εσωτερικό εχθρό και το Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ  δρα ως χαφιές που μας φακελώνει. Δε περιμένουμε όμως τίποτε διαφορετικό από την κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που σέρνεται στα πιο λασπωμένα μονοπάτια της κρατικής τρομοκρατίας για να επιβάλλει τα Μνημόνια της κτηνώδους αντιλαϊκής πολιτικής.

Μια κυβέρνηση που στρατιωτικοποιεί την πολιτική ζωή, εντείνει τον πόλεμο κατά των μεταναστών διατάζοντας τους φαντάρους να γίνουν Δωρεάν Δούλοι και Ανθρωποφύλακες στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, εκπαιδεύει τον Στρατό να στραφεί εναντίον του εχθρού λαού και των κινημάτων του. Είναι η ίδια κυβέρνηση που μαζί με το στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο τιμώρησε πρόσφατα με δύο (2) χρόνια φυλακή μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί αποκάλυψε τα καψόνια που γίνονται στον Στρατό τους.

Η κυβέρνηση που κόβει μισθούς-συντάξεις, βάζει νέους φόρους και ξεπουλά τα πάντα, που εντείνει την καταστολή και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς έχει ανάγκη τον Χαφιεδισμό. Πρέπει να καταστείλει το κίνημα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, πρέπει να εξαφανίσει τα δικαιώματα μας.Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ακολουθεί το δρόμο του αυταρχισμού γιατί πρέπει να μετατρέψει Φαντάρους και μόνιμο προσωπικό σε πραιτοριανούς.

Αυτό τον πόλεμο όμως τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας η κυβέρνηση τον χάνει ήδη. Γιγαντώνει η Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, μπλοκάρεται η πολιτική διωγμών-απελάσεων, εντείνεται καθημερινά η εκστρατεία μας, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, καθώς ολοένα περισσότεροι συνάδελφοι τους φωνάζουν: 

Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, συνένοχοι στην εκμετάλλευση - καταπίεση - φυλάκιση - διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας.  Το μέγεθος της ποινής και η ποινικοποίηση των αγώνων των στρατευμένων είναι δείγμα αδυναμίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Ας γυρίσει ο Π. Καμμένος, ο Δ. Βίτσας, ο ΑΓΕΣ Τελλίδης να δει τα χαρούμενα και υπερήφανα πρόσωπα των συναδέλφων φαντάρων που είναι στο πλευρό μας και εκφράζουν με κάθε τρόπο την Αλληλεγγύη τους. Η δική μας απάντηση είναι το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Στρατευμένων.

Καλούμε λοιπόν κάθε αγωνιστή, κάθε συνιστώσα των κοινωνικών κινημάτων να σταθεί στο πλευρό μας, να καταδικάσει την προκλητική επίδειξη πυγμής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και να γιγαντώσει τους κοινούς αγώνες μας ενάντια στο σύνολο της άγριας ταξικής πολιτικής κυβέρνησης-.Ε.Ε-ΝΑΤΟ

Τους το ξαναλέμε πιο δυνατά: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ".

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network