Φαρμακονήσι: O λιμενικός που διέσωσε του μετανάστες επέζησε στο ναυάγιο του Σάμινα

Φαρμακονήσι: O λιμενικός που διέσωσε του μετανάστες επέζησε στο ναυάγιο του Σάμινα

Επιζών του Σάμινα, που βυθίστηκε στις "Πόρτες" πριν 14 χρόνια, ο λιμενικός που διέσωσε τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. "Έχασε" τη μητέρα του στο τραγικό ναυάγιο

Σε ηλικία 29 χρονών επέβαινε μαζί με τη μητέρα του στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» που προσέκρουσε πριν 14 χρόνια στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου και βυθίστηκε. Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί.

Ωστόσο η μητέρα του ήταν στη μακροσκελή λίστα των θυμάτων του ναυαγίου. Από τότε, σύμφωνα με συνάδελφούς του, ορκίστηκε να υπερασπίζεται οποιαδήποτε ζωή βρεθεί σε κίνδυνο στη θάλασσα με την ίδια του ζωή.

Η αγάπη του για το θαλάσσιο στοιχείο και να προσφέρει στο συνάνθρωπό του τον οδήγησαν να ενταχθεί στο λιμενικό σώμα. Πρόκειται για τον 43χρονο ΝΒ σήμερα επικεφαλής του καταδιωκτικού σκάφους που διεξήγαγε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

Ο ίδιος δεν θέλησε να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό, λόγω της διεξαγωγής της δικαστικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη από τον εισαγγελέα του ναυτοδικείου για την υπόθεση.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν συνάδελφοί του, πρόκειται για έναν άνθρωπο που θα έδινε τα πάντα για σώσει ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν ο διώκτης τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια του τραγικού ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Διεθνής Αμνηστία σε κυβέρνηση: Διαφανή και διεξοδική έρευνα των συνθηκών, οι οποίες οδήγησαν σε θανάτους στο Αιγαίο

Στον Πειραιά οι 15 μετανάστες επιζώντες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι

Λιμενικό: Διαψεύδει ισχυρισμούς μεταναστών για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

SHARE:

24Media Network