Φασίστες γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους στα Χανιά

Φασίστες γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους στα Χανιά

Για επιθέσεις φασιστών σε εκπαιδευτικούς κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με αφορμή τον εορτασμό της γιορτής του Πολυτεχνείου υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά φασιστών που επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από την ιδιότητα του γονέα για να παρενοχλήσουν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

Συντονισμένες κινήσεις για παρέμβαση φαίνεται πως πραγματοποιούνται στα σχολεία από ακροδεξιούς - φασιστικούς κύκλους και αυτό επιβεβαιώνει πέρα από το θέμα των ημερών (βλ. "εθνικιστικές καταλήψεις") και οι διάφορες επιθέσεις που δέχονται εκπαιδευτικοί από "γονείς" με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων στο alfavita.gr, υπήρξαν περιστατικά φασιστών που παρενόχλησαν εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Εδώ να τονίσουμε πως η εν λόγω καταγγελία  έρχεται στην δημοσιότητα πλάι με την ανακοίνωση του του Σύλλογου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "ο Αριστοτέλης" στο alfavita.gr για τις επιθέσεις που πραγματοποιούν διάφοροι ακροδεξιοί κύκλοι όπως η φασιστική εφημερίδα Στόχος, ο Θάνος Τζήμερος ενάντια εκπαιδευτική κοινότητα και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Όπως τονίζει κατά γράμμα μέσω της ανακοίνωσής του ο σύλλογος στο alfavita.gr,  "υπήρξαν περιπτώσεις που γονείς συμπεριφερόμενοι απαξιωτικά  προς τους εκπαιδευτικούς προσπάθησαν να τους «ανακρίνουν» με ύφος ανακριτή της χούντας, μέσα στο χώρο του σχολείου, για τις απόψεις τους για την εξέγερση του Πολυτεχνείου «προκειμένου να αφήνουν τα παιδιά τους να έρχονται στη γιορτή».  

ADVERTISING

Τι ακόμα σημειώνει η ανακοίνωση του συλλόγου για αυτά τα περιστατικά

Παρόμοια  επεισόδια υπήρξαν και σε ένα περιορισμένο αριθμό σχολείων. Παρά το ότι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια των φασιστών να επιτεθούν στη γιορτή του Πολυτεχνείου αλλά και συνολικότερα να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Οι καταστάσεις αυτές ενθαρρύνονται από τη στάση πολιτικών προσώπων όταν φτάνουν να ταυτίζονται με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής για αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου. Βρίσκουν γόνιμο έδαφος όταν «συνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ, όπως στην ΕΛΜΕ Λέσβου και αλλού προβάλουν ακροδεξιές και ανοιχτά ρατσιστικές απόψεις. 

Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούμαστε. Όσο και να προσπαθούν τα φασιστοειδή, πίσω από οποιαδήποτε μάσκα να κρυφτούν, θα βρουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ενωμένο απέναντί τους. 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι κατακτήσεις τις οποίες επέφερε είναι βαθιά ριζωμένες στο σώμα της Παιδείας στην Ελλάδα. Όταν οι φασίστες προσπαθούν να την ξεριζώσουν, ματαιοπονούν. Όσα και ψεύτικα προφίλ και να φτιάξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσες και χυδαιότητες και να εκστομίζουν δεν θα μπορέσουν να ξεριζώσουν αυτή την παράδοση. Το Πολυτεχνείο έχει ισχυρές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία γιατί ήταν η στιγμή που άλλαξε η ιστορία. Βρήκε άξιους συνεχιστές στα χρόνια που ακολούθησαν στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων. Στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας απέναντι στη καταστροφική μανία του νεοφιλελευθερισμού. Το νόημά του έζησε και ζει στους μεγάλους αγώνες του 91, στις απεργίες των εκπαιδευτικών το 97, το 2006, το 2013, στο κίνημα για την υπεράσπιση του άρθρου 16, στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τις αξιολογήσεις, στα μνημόνια και τόσους μικρότερους και μεγαλύτερους αγώνες. Αυτοί οι αγώνες, αυτή η στάση ζωής ενάντια στην χούντα που είχε σημαία της τον εθνικισμό, το ''Ελλάς ελλήνων χριστιανών'' και το ''Πατρίς θρησκεία οικογένεια'',  είναι το ισχυρότερο μάθημα για κάθε γενιά. Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να το διδάξουμε στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Η δημοκρατία στην εκπαίδευση, η παιδαγωγική ελευθερία, η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να μορφώσουν τα παιδιά απερίσπαστοι από έξωθεν παρεμβάσεις ιδεοληπτικού φρονηματισμού δεν κινδυνεύουν όσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν τρομοκρατούνται. Είμαστε η συντριπτική δημοκρατική πλειοψηφία δεν φοβόμαστε την τραμπούκικη συμπεριφορά λίγων φασιστών. Όποτε βγουν στο φως το μόνο που κατορθώνουν είναι να αποδείξουν την ιδεολογική, ηθική και αριθμητική τους γύμνια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Τα διαφορετικά παιδιά, τριανταφυλλιές με αγκάθια

Προσπάθεια επιβολής "εθνικιστικών απόψεων" στα σχολεία από ακραίους κύκλους

Από τα ΕΠΑΛ ξεκινά η αξιολόγηση και η αύξηση ωραρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εθνικιστικές καταλήψεις: Ακροδεξιοί στα σχολεία - Στοχοποιούν καθηγητές και μαθητές

SHARE:

24Media Network