Φίλη Ζακ Κωστόπουλου: Απόδοση ευθυνών για τους 8 αστυνομικούς και το ΕΚΑΒ

Υπέρμετρη βία από την αστυνομία στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Σήμερα παραδίδεται και επίσημα το πόρισμα ενώ αναμένεται και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος. Έκκληση για συλλογή βίντεο υλικού για τη συνέχεια των ερευνών.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει το κατηγορητήριο στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου μετά το πόρισμα για το θάνατό του που μιλά για ισχαιμικό επεισόδιο από τα τραύματα.

Ο δικαστικός λειτουργός θα κρίνει εάν η κατηγορία παραμείνει το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης ή αν θα μετατραπεί σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Στο μεταξύ χθες, η Χρύσα Πετσιμέρη, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ είπε στο news247 στους 88,6 ότι θα γίνει μήνυση σε βάρος όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ .

ADVERTISING

Την ίδια ώρα η Ζωή Κοκκάλου, φίλη του Ζακ Κωστόπουλου και μέλος της κίνησης justice for Jack μιλά και εκείνη στο news247 στους 88,6.

Η ίδια δήλωσε ότι σήμερα παραδίδεται και επίσημα το πόρισμα ενώ αναμένεται και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος.

Μίλησε για απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους αναφερόμενη στους 8 αστυνομικούς που -όπως είπε- βρισκόταν εκεί, αλλά και στους διασώστες που πήγαν να παραλάβουν τον 33χρονο.

Απευθύνθηκε στους ανθρώπους που ήταν εκεί και έχουν τραβήξει βίντεο καλώντας τους "να κάνουν το χρέος τους ως πολίτες" και του κάλεσε να προσέλθουν και να καταθέσουν ούτως ώστε να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι το Forensic Architecture διαμόρφωσε μια ειδική πλατφόρμα συλλογής οπτικοακουστικού υλικού (με δυνατότητα ανωνυμίας) για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Το υλικό που κατατίθεται μέσω της πλατφόρμας https://zakcallforevidence.org, θα χρησιμοποιηθεί από τον ανακριτή καθώς και από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, όπως το κέντρο Forensic Architecture, για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση για Οπτικοακουστικό Υλικό σχετικά με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Η οικογένεια μηνύει ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ

Ζακ Κωστόπουλος: Πώς από τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. φτάσαμε στην αλήθεια

Πόρισμα: Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα

SHARE:

24Media Network