Φινλανδία – Χανιά με ποδήλατο

Φινλανδία – Χανιά με ποδήλατο

Η οικογένεια Ilola με τρία παιδιά ηλικίας 8, 6 και 3 ετών δοκίμασε να περάσει ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης με μόνο μέσο το ποδήλατο με κατάληξη τα Χανιά

Την εμπειρία να περάσει ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης με μόνο μέσο το ποδήλατο με κατάληξη τα Χανιά, δοκίμασε μια οικογένεια απ' τη Φινλανδία με τρία παιδιά ηλικίας 8, 6 και 3 ετών.

«Ξεκινήσαμε το ταξίδι τον περασμένο Ιούνιο. Γιατί επιλέξαμε το ποδήλατο; Για πολλούς λόγους. Καταρχήν δεν έχουμε δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου (γέλια), έπειτα μας αρέσει το ποδήλατο αλλά δεν έχουμε και πάρα πολλά χρήματα»  δήλωσε στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ο Viljami Ilola, ο πατέρας, συμπληρώνοντας πως η εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού ήταν κάτι που ήθελαν να ζήσουν.

ADVERTISING

Η οικογένεια έχει δύο ποδήλατα, στο ένα οδηγός είναι η μητέρα μαζί με τα τρία παιδιά, στο άλλο ο πατέρας με όλον τον εξοπλισμό. «Η μητέρα μου εξέφρασε τις ανησυχίες της, ήταν φοβισμένη αλλά την καθησύχασα. Δεν υπάρχει θέμα της είπα… θα επιστρέψουμε» μας λέει η σύζυγος Ηilla.

Στο ταξίδι τους έκαναν πολλές στάσεις σε διάφορα μέρη για να τα γνωρίσουν καλύτερα μένοντας σε κάμπινγκ.

«Έχοντας μαζί τα παιδιά δεν υπάρχει κάποιο άγχος, ανησυχία, για το πώς θα αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι» ρωτάμε το ζευγάρι.

«Φυσικά πάντα υπάρχει ανησυχία. Ειδικά όταν κινείσαι σε μεγάλους δρόμους και περνάνε δίπλα σου τεράστια φορτηγά. Γενικά όμως θα λέγαμε ότι οι Ευρωπαϊκοί δρόμοι είναι ασφαλείς για να κινηθείς» λέει ο Viljami,  σε ερώτηση για το αν είχαν άγχος κατά πόσο θα μπορέσουν ειδικά με τα παιδιά να αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι. «Για τα παιδιά ο δύσκολος μήνας ήταν ο πρώτος. Σιγά – σιγά όμως συνήθισαν και τώρα λένε ότι το ποδήλατο και η σκηνή που μένουμε είναι το σπίτι τους!» συμπληρώνει η μητέρα.

Η οικογένεια ταξίδεψε σε Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία και Ελλάδα, ενώ σε κάποια τμήματα του ταξιδιού της χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει και τρένο. «Ίσως την πιο δύσκολη στιγμή την είχαμε στην Ουγγαρία όταν έπαθε μεγάλη ζημιά ένα ποδήλατο μας και έπρεπε να κάνουμε 60 χλμ. μέχρι το πιο κοντινό σημείο στο οποίο και φτάσαμε στις 3 τα ξημερώματα» λέει ο Viljami, ενώ η Hilla θυμάται ότι λόγω μιας βλάβης στο ποδήλατό τους πάλι, στον Πλακιά Ρεθύμνου χρειάστηκε να το φορτώσουν σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο για να επιστρέψουν στο Ρέθυμνο. «Λένε πολλοί ότι η κυκλοφορία στην Ελλάδα είναι δύσκολη αλλά δεν την βρίσκω και τόσο κακή. Βλέπω ότι οι άνθρωποι π.χ. στα σταυροδρόμια επιλέγουν να συνεννοούνται περισσότερο με νοήματα για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν» λέει χαρακτηριστικά.

Στα Χανιά θα παραμείνουν για άλλον ένα μήνα και στη συνέχεια θα πάρουν πίσω το δρόμο της επιστροφής. «Πάλι με ποδήλατο αλλά αυτή τη φορά θα χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική μηχανή. Στον ερχομό μας κάναμε αποκλειστικά ποδήλατα αλλά στην επιστροφή θα χρησιμοποιήσουμε και την ηλεκτρική κίνηση» αναφέρει ο Viljami.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

SHARE:

24Media Network