Φολέγανδρος: Ψάχνουν απαντήσεις στο κινητό της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος: Ψάχνουν απαντήσεις στο κινητό της Γαρυφαλλιάς
Το αυτοκίνητο του θύματος youtube printscreen

Την Τρίτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Νάξου ο 30χρονος για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Οι κινήσεις της οικογένειας.

Έτοιμος να εξηγήσει με ποιόν τρόπο και γιατί έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, θα πρέπει να είναι ο 30χρονος φίλος της μέχρι την Τρίτη, οπότε και αναμένεται τελικά να απολογηθεί για τη γυναικοκτονία.

Η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εκτιμάται σχεδόν βέβαιη, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον τακτικός ανακριτής και εισαγγελέας να έρθουν σε διαφωνία ως προς την προσωρινή του κράτηση. Άλλωστε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 30χρονος έχει υποστηρίξει ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, φτάνοντας να ισχυριστεί ότι η αρχική ένταση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι πήραν το λάθος δρόμο εξερευνώντας το νησί της Φολεγάνδρου.

Παράλληλα, η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής καταδεικνύει ότι η Γαρυφαλλιά πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα, αφού έχασε τις αισθήσεις της πέφτοντας στο γκρεμό. Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων, ενώ το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την προφυλάκιση του αναμένεται να ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογία του την Τρίτη, οπότε ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Νάξου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αδίκημα που επισύρει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το κινητό

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς ετοιμάζεται για την μάχη που θα δώσει σε βάρος του δολοφόνου του παιδιού της. Ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος της, αναμένεται μετά την απολογία του κατηγορούμενου να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς ενίσχυση της κατηγορίας.

Η τροπή που θα πάρουν οι έρευνες φαίνεται πάντως και από τις τοποθετήσεις του ποινικολόγου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο MEGA αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που θα πρέπει να ερευνηθούν από τις αρχές. Μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί το «άνοιγμα» τηλεφωνικών συσκευών και υπολογιστών για να εξεταστεί πιο αναλυτικά η σχέση του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, οι σχέσεις του ζευγαριού φαίνεται πως ήταν τεταμένες, σε σημείο που να διακρίνεται μία ανησυχία από την πλευρά της 26χρονης. Όπως του έχει αναφέρει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η γνωριμία τους ξεκίνησε πριν περίπου έναν χρόνο και εξελίχθηκε σε σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλιάς. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας εξηγώντας: «Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα