Φολέγανδρος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος – Το χρονικό της δολοφονίας

Φολέγανδρος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος – Το χρονικό της δολοφονίας
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος στη Φολέγανδρο

Συγκλονίζει όλη τη χώρα η γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Κακώσεις έφερε η 26χρονη Γαρυφαλλιά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας - νεκροτομής. Ζούσε όταν την έσπρωξε στη θάλασσα ο 30χρονος. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σοκάρουν τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην 26χρονη Γαρυφαλλιά, η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Λυγαριάς προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας. Παράλληλα, το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Αυτό σημαινει ότι η άτυχη κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στη θάλασσα κι ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια. Σύμφωνα, πάντα, με τον ιατροδικαστή, τα χτυπήματα αυτά ήταν η αιτία να χάσει τις αισθήσεις της κι άρα όταν η 26χρονη έπεσε στη θάλασσα, ήταν λιπόθυμη, δεν μπορούσε να αντιδράσει και πνίγηκε.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα Νάξου με σκάφος του Λιμενικού, καθώς σήμερα δεν υπήρχε επιβατηγό πλοίο από τη Φολέγανδρο στη Νάξο.

Φολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος τη δολοφονία

Την Κυριακή ο 30χρονος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Όπως ο ίδιος είπε στις Αρχές, τσακωνόταν συχνά μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο έγινε και το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο εν κινήσει. Ο 30χρονος έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά.

Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κοπέλα βγήκε έξω, εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Η 26χρονη χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε ο καθ’ ομολογία δράστης βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη σηκώθηκε και έφυγε.

Φολέγανδρος: Η επεισοδιακή σύλληψη

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (17/07), μετά από μία και πλέον μέρα που αγνοείτο και η αστυνομία τον έψαχνε σε όλο το νησί. Εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή, φορώντας ακόμα το μαγιό του ενώ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Οι αρχές προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, ωστόσο ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραδοθεί και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Τελικά πείστηκε να παραδοθεί μονολογώντας ότι “ήταν η κακιά ώρα” ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να είπε “μαλώσαμε, χάλασε η φάση”. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 30χρονος εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας και αίμα ενώ εντόπισαν και ένα κολιέ, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί βίαια από το λαιμό της.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Νάξου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα

Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία.

Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.”

Η 26χρονη, Γαρυφαλλιά Ψαράκου, που βρέθηκε νεκρή στη Φολέγανδρο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα