Φονικό στα Ανώγεια: “Είδα το νεκρό πατέρα μου και πυροβόλησα τον Ξυλούρη”

Φονικό στα Ανώγεια: “Είδα το νεκρό πατέρα μου και πυροβόλησα τον Ξυλούρη”
Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη κατέθεσε στον Εισαγγελέα -

Τι ισχυρίστηκε ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη για τη μοιραία βραδιά του διπλού φονικού στα Ανώγεια Κρήτης. Αμφισβητεί την εκδοχή του ο πατέρας του Γ. Ξυλούρη.

Για περίπου μια ώρα βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα ο 29χρονος φερόμενος δράστης της δολοφονίας του Γιώργου Ξυλούρη και γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που επίσης έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια

Ο 29χρονος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το neakriti.gr.

“Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα” 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος μέσω του δικηγόρου του το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού αρχικά ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον 30χρονο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδραρμό. Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο. 

Έξω από το σπίτι έμεινε ο πατέρας του Λευτέρης Καλομοίρης και η μάνα του, όταν επέστρεψε ο Γιώργος Ξυλούρης και επιτέθηκε στον πατέρα του. Έπειτα άκουσε όπως ισχυρίζεται φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε όπως παραδέχεται τον πυροβόλησε.

Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη κατέθεσε στον Εισαγγελέα -

 

Ο 29χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε με καθυστέρηση στα δικαστήρια καθώς προηγήθηκε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον πατέρα του, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική για το θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του Λευτέρη Καλομοίρη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ο 63χρονος δέχτηκε μία και θανατηφόρα σφαίρα, που με φορά από πάνω προς τα κάτω διαπέρασε την κοιλιά και βγήκε από τη σπονδυλική του στήλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, η σαφίρα έπληξε και την κεντρική αρτηρία. Ο ιατροδικαστής επίσης διαπίστωσε οτι ο μαντιναδολόγος φέρει και βάναυσα χτυπήματα στο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, Γιάννης, ανέφερε πως στα χέρια του παιδιού του δεν βρέθηκε πυρίτιδα,  τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο 30χρονος γιος του δεν πυροβόλησε.

«Το παιδί μου είναι καθαρό, πεντακάθαρο» είπε ερωτηθείς εάν δράστης του θανάτου του μαντηναδολόγου είναι ο ίδιος του ο γιος.

«Δεν είχαμε ποτέ διαφορές με την οικογένεια» είπε, τονίζοντας μάλιστα ότι τα εγγόνια του πηγαίνουν για εκμάθηση χορού στις σχολές του 63χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες της συμπλοκής

Με ιδιαίτερη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες, που οδήγησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο διπλό φονικό και “τύλιξαν” στα μαύρα τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretalive, στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν καλυκες από δύο όπλα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 8 κάλυκες από μικρό 9αρι και αυτές αποδίδονται στο όπλο που παρέδωσε ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και ένας κάλυκας από 9αρι κανονικό που θεωρείται ότι αυτός αφορά στη σφαίρα που έπληξε θανάσιμα τον Καλομοίρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα