Φωτιά στη Χαλκιδική: Μαίνεται το μέτωπο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στη Χαλκιδική: Μαίνεται το μέτωπο – Εκκενώθηκαν οικισμοί
Φωτιά στη Χαλκιδική

Σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών προχώρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ η μεγάλη φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική στην Βόρεια Ελλάδα από εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σιθωνίας στην Σάρτη Χαλκιδικής.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έγινε εισήγηση από την Πυροσβεστική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προληπτική εκκένωση του οικισμού στον Κάμπο, εξαιτίας των πυκνών καπνών που έχουν «πνίξει» το χωριό. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά ψηλά στο βουνό και εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της μεγάλης καύσιμης ύλης κατέβηκε σύντομα και έπεσε μέσα σε πυκνό και παρθένο πευκοδάσος, αποκτώντας σύντομα μεγάλες διαστάσεις.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στο δάσος και τους οικισμούς γύρω από την Σάρτη, που δεν απειλείται άμεσα. Στο σημείο μαζί με τις νέες ενισχύσεις έχουν σπεύσει και επιχειρούν πλέον 80 άντρες της Πυροσβεστικής με 37 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, οριοθετημένο είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χορτολιβαδική έκταση και υπολείμματα καλλιεργειών στη Βαμβακιά Σερρών και υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Φιλύρου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα