Φωτιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου

Φωτιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου
Πυροσβεστική Eurokinissi

Νέο περιστατικό με φωτιά που έχει ξεσπάσει περίπου στα 300 μέτρα από το ΚΥΤ Σάμου

Νέα δασική φωτιά έχει ξεσπάσει κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σχετικά κοντά με την δομή φιλοξενίας μεταναστών, στη Σάμο αυτή την φορά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, ενώ σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση η φωτιά έχει ξεσπάσει από μία εστία βορειοανατολικά της δομής προς το βουνό, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την δομή και επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε συσχετισμός με τα γεγονότα της Λέσβου ή με πιθανή εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν προκληθεί τυχόν εντάσεις με μετανάστες ούτε είχαν προηγηθεί. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς η έκτασή της δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι περίπου στα 4-5 στρέμματα, διαρκώς περιορίζεται και ενδεχομένως να μπορέσουν οι ισχυρές δυνάμεις που έχουν φτάσει στο σημείο να την οριοθετήσουν, ενώ εξετάζονται τα αίτια κάτω από τα οποία ξέσπασε.

Στην περιοχή έχουν συμβεί ανάλογα γεγονότα από μαγείρεμα και καθώς είναι μία εστία και όχι πολλές είναι ένα πιθανό σενάριο, αν και είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει σαφής εικόνα ως προς τα αίτια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα