Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Αναζωπύρωση μέσα σε χαράδρα πίσω από τον Πευκενέα

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Αναζωπύρωση μέσα σε χαράδρα πίσω από τον Πευκενέα
Αναζωπύρωση της φωτιάς σε χαράδρα πίσω από τον Πευκενέα NEWS 24/7

Αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη αυτή την ώρα μέσα σε χαράδρα πίσω από την περιοχή του Πευκενέα, ανάμεσα στο Αλεποχώρι και τα Μέγαρα. Το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα, προσπαθούν αυτή την ώρα να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Εδώ και περίπου μια ώρα η εστία που βρίσκεται μέσα σε χαράδρα στην περιοχή Καλκάνι, ανάμεσα στο Αλεποχώρι και τα Μέγαρα, έχει αναζωπυρωθεί με οχήματα της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο, ενώ μόλις πριν από λίγο ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος στην περιοχή.

Μερικές μέτρα μακριά, υπάρχει ένα οινοποιείο που έχει καεί μαζί με το σπίτι του ιδιοκτήτη, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και άλλα σπίτια στην περιοχή Πευκενέας. Το σημείο στο οποίο καίει η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσβατο, ωστόσο το θετικό είναι πως ο άνεμος την τελευταία ώρα έχει πέσει αισθητά.

Καμένα σπίτια στη Μαυρολίμνη NEWS 24/7

Καμένα σπίτια στη Μαυρολίμνη NEWS 24/7

Καμένα σπίτια στη Μαυρολίμνη NEWS 24/7

 

Οπως δήλωσε στην κάμερα του NEWS 24/7 κάτοικος της περιοχής: “Έχουμε αναζωπυρωση και αν δεν έρθει άμεσα βοήθεια από αέρος θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει ελλιπής πυροσβέση, έχουν κινδυνεύσει σπίτια και περιουσίες. Δυστυχώς ο πολύ δυνατός άνεμος νωρίτερα έκανε μεγάλη αναζωπυρωση. Οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν, αλλά είναι τόσο πολλα τα μέτωπα και τόσες οι εστίες που δεν προλαβαίνουν. Οι άνθρωποι έχουν κάνει υπερανθρωπη προσπάθεια αλλά δυστυχώς δεν επαρκούν”.

Αξίζει να σημειωθεί πως μικρότερα μέτωπα υπάρχουν και σε άλλα σημεία στο βουνό στην περιοχή προς Χάνι Δερβένι και σε άλλα σημεία που βρίσκονται ανάμεσα στο Αλεποχώρι και τα Μέγαρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα