Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική

Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη
Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καπνοί και στάχτες από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη έχουν "πνίξει" πολλές περιοχές της Αττικής. Οδηγίες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Με έντονη μυρωδιά κάπνας ξύπνησαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Αττικής. Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη γέμισε καπνό τον ουρανό ενώ έντονη είναι η στάχτη σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου.

Αστεροσκοπείο: Κλείστε πόρτες και παράθυρα

Το Εθνικό Αστεοσκοπείο Αθηνών εφιστά την προσοχή των πολιτών αναφέροντας "οτι η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

ADVERTISING

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων "Internet of Things". Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου".

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη 4 Αυγούστου
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη 4 Αυγούστου ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINISSI
Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη
Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
SHARE:

24Media Network