Φωτιά στην Άνδρο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης, εκκενώθηκε χωριό και οικισμός

Φωτιά στην Άνδρο – Τραυματίστηκε πυροσβέστης, εκκενώθηκε χωριό και οικισμός
cyclades24.gr

Σε εξέλιξη φωτιά στη Άνδρο, όπου εκκενώθηκε το χωριό Ρέματα και ο οικοσμός Ατένι. Στο Κέντρο Υγείας με ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε απο τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην Άνδρο όπου εκκενώθηκε το χωριό Ρέματα και ο οικισμός Ατένι.

Ο πυροσβέστης τραυματίστηκε από ένα γύρισμα της φωτιάς και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα, του δόθηκε οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησε.

Την ίδια στιγμή, πλέον υπάρχουν σκέψεις για προληπτική εκκένωση ενός ακόμη κοντινού με την φωτιά οικισμού και συγκεκριμένα για το χωριό Άρνη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης, η φωτιά ξεκίνησε την νύχτα, έξω από το χωριό Πατάκη, με κατεύθυνση προς τα Ρέματα που εκκενώθηκαν προληπτικά στις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 Α/Φ ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, ενώ όπως τόνισε ο δήμαρχος οι άνεμοι είναι ισχυροί με την φωτιά να παραμένει εκτός ελέγχου, αλλά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρει το cyclades24, δύο φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στο νησί. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, με το τοπικό site να κάνει λόγο για εμπρησμό. Η δεύτερη φωτιά είναι αυτή που ξέσπασε στην περιοχή Ρέματα σε δασική έκταση.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ Παρακαλούμε τους…

Posted by
Dimitris Lotsaris on 
Saturday, 3 April 2021

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα