Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε το Μακρυχώρι – Επικίνδυνες διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε το Μακρυχώρι – Επικίνδυνες διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων και της καύσιμης ύλης (ξερά χόρτα) η φωτιά στα Μανίκια Εύβοιας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί πλέον το Μακρυχώρι. Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής η τοπική αυτοδιοίκηση προχωράει στην προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στα Μανίκια Εύβοιας, σε ορεινό σημείο με χαμηλή βλάστηση, μεταξύ Κύμης και Αλιβερίου.

Φωτιά στην Εύβοια

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων και της καύσιμης ύλης (ξερά χόρτα) η φωτιά στα Μανίκια Εύβοιας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί πλέον το κοντινό στο πύρινο μέτωπο, Μακρυχώρι.

Φωτιά στην Εύβοια, περιοχή Μανίκια

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής ο Δήμος Κύμης προχωράει στην προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Φωτιά στην Εύβοια, περιοχή Μανίκια

Από την Πυροσβεστική αναπτύσσονται δυνάμεις ανάμεσα στα σπίτια και στέλνονται συνεχώς ενισχύσεις. Ήδη στο σημείο πλέον επιχειρούν δυνάμεις από Εύβοια και Στερεά Ελλάδα, αποτελούμενες από 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις αυτές λόγω των συνθηκών και της επικινδυνότητας αναμένονται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και με την αποστολή δυνάμεων από την Αθήνα.

Το σημείο που είναι σε εξέλιξη η φωτιά στην Εύβοια

Σε επιφυλακή, τέλος, έχει τεθεί το νοσοκομείο της Κύμης έτσι ώστε να δεχθεί άμεσα πιθανούς τραυματίες από το μέτωπο της φωτιάς. Το προσωπικό βρίσκεται στις επάλξεις.

Μπουραντάς για την φωτιά στην Εύβοια: Απομακρύνθηκαν 30 κάτοικοι από το Μακρυχώρι

Για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Μανίκια Εύβοιας μίλησε, στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Το Lifestyle φταίει”, ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ο κ. Μπουραντάς τόνισε ότι τριάντα άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια για προληπτικούς καθαρά λόγους, ενώ τόνισε πως δεν κινδυνεύουν -για την ώρα- σπίτια.

Η φωτιά πάντως μαίνεται και καίει δασική έκταση, ενώ οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί.

“Ελπίζουμε και είμαστε έτοιμοι ότι θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τη φωτιά” κατέληξε.

Γ. Ταφίλης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στην Εύβοια:

“Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που να μας ανησυχεί για τη φωτιά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα στο σημείο.

Παράλληλα ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις ενώ έγινε εκκένωση των 100 κατοίκων”, ανέφερε ο κ. Ταφίλης στο Ραδιόφωνο του News 24/7.

Ο Ταφίλης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα άλλα κοντινά χωριά ενώ πρόσθεσε ότι η Πυροσβεστική και ο Δήμος είναι προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί προληπτική εκκένωση των χωριών λόγω του καπνού.

“Έχει κοπάσει η ένταση του ανέμου, πνέουν τέσσερα μποφόρ αυτή τη στιγμή”, κατέληξε.

Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσε πριν λίγο και ο Κώστας Μπακογιάννης, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της φωτιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα