Φωτιά στην Κεφαλονιά: Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα
Επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς Eurokinissi

Πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες έχουν γίνει στάχτη ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα, τα οποία από το μεσημέρι του Σαββάτου έκαιγαν δασική έκταση στην Νότια πλευρά της Κεφαλονιάς.

Αργά χθες το βράδυ ήταν ενεργά επτά πύρινα μέτωπα και συνολικά επιχειρούσαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ισχυρές εναέριες δυνάμεις, έδωσαν πολύτιμη βοήθεια στις επίγειες.

Λόγω της επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι, με τους κατοίκους νωρίς το πρωί να επιστρέφουν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες έχουν γίνει στάχτη ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα, που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν.

Τέλος, στα σημεία παραμένουν πυροσβέστες για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Αργοστολίου είχε αποφασίσει την εκκένωση τριών χωριών ( Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Πάστρα), ενώ, όπως αναφέρει το inkefalonia εκκενώθηκε την νύχτα και η περιοχή Κολαΐτη.

Φωτιά στην Κεφαλονιά kefaloniapress

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά επιχείρησαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα. Από το πρωί της Κυριακής το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζουν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Φωτιά στην Κεφαλονιά inkefalonia

Κράτσα: Ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα.

“Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα”, είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Κράτσα, προσθέτοντας ότι “οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ”.

Παράλληλα, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι “τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα