Φωτιά στην Κεφαλονιά: Βελτιωμένη εικόνα – Διάσπαρτες εστίες που αντιμετωπίζονται

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Βελτιωμένη εικόνα – Διάσπαρτες εστίες που αντιμετωπίζονται

Συνεχίζεται η προσπάθεια της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει εκδηλωθεί στην Κεφαλονιά από το πρωί του Σαββάτου. Πολύ καλύτερη η εικόνα, χωρίς ενεργό μέτωπο.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου στην Κεφαλονιά, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες με στόχο την πλήρη κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, υπάρχουν ωστόσο διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως είναι αντιμετωπίσιμες, με την κατάσταση να είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με όσα προηγήθηκαν, με αποκορύφωμα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου είχε αποφασίσει την εκκένωση τριών χωριών ( Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Πάστρα), ενώ, όπως αναφέρει το inkefalonia εκκενώθηκε την νύχτα και η περιοχή Κολαΐτη.

Φωτιά στην Κεφαλονιά kefaloniapress

Είχε προηγηθεί εκκένωση των οικισμών σε Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτη καθώς η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά σε σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνολικά επιχείρησαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα. Από το πρωί της Κυριακής το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζουν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Φωτιά στην Κεφαλονιά inkefalonia

Κράτσα: Ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα.

“Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα”, είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Κράτσα, προσθέτοντας ότι “οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ”.

Παράλληλα, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι “τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα