Φωτιά στην Κορινθία: Εικόνες αποκάλυψης στο Χάνι Κοκκιναρέα Μεγάρων

Φωτιά στην Κορινθία: Εικόνες αποκάλυψης στο Χάνι Κοκκιναρέα Μεγάρων
NEWS 24/7

Αν και η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την αναζωπύρωσαν. Δείτε πλάνα του NEWS 24/7 από την περιοχή.

Δύσκολη και ατελείωτη είναι η μάχη με τις φλόγες στον Σχίνο Κορινθίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται για δεύτερη μέρα για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Το NEWS 24/7 βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς στον οικισμό Χάνι Κοκκιναρέα, όπου αυτή την ώρα βρίσκεται και ο πυρήνας της πυρκαγιάς.

Ο πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την Κορινθία, έχει γίνει αισθητός στην Αττική, ενώ κατευθύνεται προς Κυκλάδες, ακόμη και Τουρκία. Την ίδια ώρα, πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί.

NEWS 24/7

 

Η απότομη επιδείνωση και ενίσχυση των ανέμων όπως και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους σπρώχνει την φωτιά πλέον προς Μέγαρα και την έχει σπάσει σε δύο μεγάλα ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Χάνι Δερβένι και Πευκενέα με τους ανέμους να που πνέουν πλέον στην περιοχή να κυμαίνονται μεταξύ 6-8 μποφόρ και αργότερα να αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση.

Πλέον είναι ελάχιστα έως αδύνατα αυτά που μπορούν να προσφέρουν τα αεροσκάφη αφού δεν μπορούν να επιχειρήσουν αποδοτικά με τέτοιους ανέμους.

Γίνεται ανασύνταξη των χερσαίων δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν τα δύο αυτά μέτωπα και έχουν προωθηθεί μηχανήματα έργου στις πλαγιές και στα σημεία που υπάρχουν καλλιέργειες σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πορεία της καταστροφικής φωτιάς προς τα Μέγαρα.

Φωτιά στην Κορινθία: Ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα

Από τη νύχτα έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά, Αλεποχώρι και οι Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής. Υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε τουλάχιστον 2-3 σπίτια της περιοχής.

Πριν από λίγη ώρα, δόθηκε εντολή άμεσης απομάκρυνσης των πολιτών από τις περιοχές Χάνι Δερβένι, Άνω και Κάτω Πευκενέα στα Γεράνια εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος της Κορινθίας.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό -Ψάθα ρεύμα προς Ψάθα, στο Αλεποχώρι προς Σχίνο, στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 21ο χλμ προς το Αλεποχώρι, στον κόμβο Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα