Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται σπίτια

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται σπίτια
Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βαρυμπόμπη eurokinissi

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει πάρει διαστάσεις. Δεν κινδυνεύουν ακόμη σπίτια ωστόσο ζητήθηκε οι κάτοικοι της περιοχής να κλείσουν πόρτες,παράθυρα και καμινάδες.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε πυκνό πευκόφυτο δάσος στην Πάρνηθα, στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών, ενώ ήδη το πύρινο μέτωπο έχει πάρει διαστάσεις φτάνοντας πλέον στα βασιλικά κτήματα αλλά και κοντά στη πλατεία της Βαρυμπόμπης.

Την ίδια ώρα ακούγονται συνεχείς εκρήξεις στα τρία μεγάλα μέτωπα.

Η φωτιά απέχει περίπου 3 χλμ. από τον οικισμό ωστόσο επειδή υπάρχουν και διάσπαρτες οικίες έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και έχουν ενισχυθεί κατά πολύ οι αρχικές δυνάμεις. Προληπτικά γίνεται σύσταση στους κατοίκους των Αδαμών να απομακρυνθούν από την περιοχή αυτή.

Για την προστασία των πολιτών ενεργοποιήθηκε και το “112” που με σχετικό μήνυμα ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες για να μην εισχωρήσουν στα σπίτια του καύτρες. Από την φωτιά έχουν προκληθεί βλάβες και στην ηλεκτροδότηση.

Στιγμιότυπο από την μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (Τρίτη 3/8/21) EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στην πυρκαγιά επιχειρούν πλέον 104 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στιγμιότυπο από την μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (Τρίτη 3/8/21) EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη ΙΝΤΙΜΕ

 

Εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Λ. Τατοΐου από την Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην οδό Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης, στην Λ. Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία-Ταβέρνα Λάμπρος). Διακόπηκε άλλωστε και η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Όπως έγινε γνωστό, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι εκκενώθηκε η κατασκήνωση “Χαρούμενο Χωριό” που βρίσκεται κοντά στην πλατεία της Βαρυπόμπης.

Σύμφωνα με αυτές, όλα τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί έχουν μεταφερθεί ήδη με ασφάλεια. Ακόμη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η φωτιά είναι πιθανό να ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη EUROKINISSI

 

Μήνυμα από το 112

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα ανέφερε:

“Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Σε ακόλουθο μήνυμα αναφέρεται:

“Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Επανήλθαν τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης – Σε εξέλιξη το φαινόμενο

Επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη EUROKINISSI

 
news24/7

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Παράλληλα, νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 28 άντρες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στους κατοίκους της Καστανιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα