Φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Συνελήφθη και έκτο άτομο

Φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας: Συνελήφθη και έκτο άτομο
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια AP

Συνελήφθη και έκτος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείτο καθώς θεωρείται ότι έχει σχέση με τους εμπρησμούς στη Μόρια. Νωρίτερα συνελήφθησαν άλλοι πέντε.

Συνελήφθη, πριν από λίγο, στη Μυτιλήνη και ο έκτος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο για τους εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στη Μόρια.

Νωρίτερα συνελήφθησαν άλλοι πέντε νεαροί αλλοδαποί.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών. Και οι δυο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια AP

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια AP

Τη σύλληψη των πέντε ανθρώπων επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός προστασίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του από τη Λέσβο. “Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας που έχει ταυτοποιηθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για έξι Αφγανούς.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια AP

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια AP

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνονται.

Η ταυτοποίηση των εμπλεκομένων δραστών έγινε ύστερα από ενδελεχή έρευνα και συνεργασία των τοπικών Αρχών Ασφαλείας της Λέσβου, με την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική οι οποίοι συνδύασαν πλήθος πληροφοριών που είχαν λάβει από καταθέσεις μεταναστών για τα εμπλεκόμενα άτομα όσο και από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών που τους τοποθετούσαν στον χώρο.

Πρόσθετα έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα τα οποία θα εξετασθούν εξίσου ενδελεχώς για τον τυχόν εντοπισμό κρίσιμων στοιχείων που θα οδηγήσουν και στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών και των υποκινητών αυτών των ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες ημέρες, οι διωκτικές Αρχές είχαν πληροφορίες και εικόνα για την προέλευση των μεταναστών που κρύβονταν πίσω από αυτές τις ενέργειες και είχαν στοχοποιήσει την κατεύθυνση των ερευνών τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα