ΜΟΡΙΑ

Οι ειδήσεις που κρατάμε από το 2020

Good News: Κι όμως το 2020 είχε και θετικές ειδήσεις

Στην πιο δύσκολη χρονιά του 21ου αιώνα και μία από τις πιο "στραβές κι ανάποδες" που βίωσε η ανθρωπότητα, το News 24/7 εγκαινίασε μία στήλη με ευχάριστες ειδήσεις που μας προσέφεραν λίγη απόδραση από τη δυσάρεστη ρουτίνα. Σας θυμίζουμε μερικές από αυτές.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια

Το τέλος της Μόριας και η νέα κόλαση

Ο καταυλισμός της Μόριας, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κάηκε ολοσχερώς τον Σεπτέμβριο του 2020. Η κόλαση όμως μετακινήθηκε απλώς σε άλλη τοποθεσία.

O Όρμπαν

Νέο Μεταναστευτικό "χάδι" στον Όρμπαν

Τα μελανά σημεία του νέο σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Απορρίπτουν και πάλι οι χώρες του Βίσεγκραντ. Απομακρύνεται η υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Rατσιστική και ταυτόχρονα υβριστική ανάρτηση για τους πρόσφυγες της Μόριας αναπαρήγαγε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης. Εν συνεχεία την διέγραψε.

Η νέα δομή Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Συνολικά 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Στη νέα δομή έχουν οδηγηθεί μέχρι και σήμερα 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν ταυτοποιηθεί και δρομολογείται η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Μετά από ελέγχους, 213 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή

Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, σήμερα Παρασκευή. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν για τον κορονοϊό εντοπίστηκαν 174 κρούσματα, τα οποία τέθηκαν σε απομόνωση.

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Η επιχείρηση γίνεται με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία της δημόσιας υγείας-Δεν έχει ασκηθεί βία-Με παραινέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν στους μετανάστες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούν και ήδη συνολικά πάνω από 1.500 έχουν δεχτεί να μείνουν στη δομή

Προσφυγόπουλα αναχωρούν για το εξωτερικό

Βέλγιο: Θα υποδεχτεί 12 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

«Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού μετανάστευσης και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Μητσοτάκης: Διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, αν υπάρξει αποκλιμάκωση

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Σαρλ Μισέλ, ζητώντας να σταματήσουν οι προκλήσεις για να αρχίσει ο διάλογος. Τι είπε για το μεταναστευτικό και την ανάγκη αλληλεγγύης από την ΕΕ.

Πρόσφυγες στη Μόρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλευρό της Ελλάδας για τη Μόρια

Δανία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία και Γερμανία προσφέρουν εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, κιτ για το χειμώνα και υπνόσακους σε άμεση απάντηση της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια, όσον αφορά τη Μόρια.

Μόρια

Μισή βοήθεια από την Αυστρία: Στέλνει σκηνές, δεν παίρνει πρόσφυγες

Την απόφαση να στείλουν πακέτο έκτακτης βοήθειας με εξοπλισμένα καταλύματα για 2.000 άτομα στη Μόρια πήραν Λαϊκό Κόμμα και Πράσινοι στην Αυστρία, χωρίς όμως να συμφωνήσουν σε φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων από τη Λέσβο.

Δομή προσφύγων και μεταναστών

Χρυσοχοϊδης: "Δεν θα επιτραπεί σεν κανέναν να παραβιάσει τους κανόνες στη χώρα μας"

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως θα υπάρξουν κυρώσεις προς όσους εμποδίσουν τους μετανάστες να μπουν στη νέα δομή.