news 24/7

ΜΟΡΙΑ

O Όρμπαν

Νέο Μεταναστευτικό "χάδι" στον Όρμπαν

Τα μελανά σημεία του νέο σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Απορρίπτουν και πάλι οι χώρες του Βίσεγκραντ. Απομακρύνεται η υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Rατσιστική και ταυτόχρονα υβριστική ανάρτηση για τους πρόσφυγες της Μόριας αναπαρήγαγε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης. Εν συνεχεία την διέγραψε.

Η νέα δομή Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Συνολικά 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Στη νέα δομή έχουν οδηγηθεί μέχρι και σήμερα 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν ταυτοποιηθεί και δρομολογείται η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Μετά από ελέγχους, 213 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή

Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, σήμερα Παρασκευή. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν για τον κορονοϊό εντοπίστηκαν 174 κρούσματα, τα οποία τέθηκαν σε απομόνωση.

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Η επιχείρηση γίνεται με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία της δημόσιας υγείας-Δεν έχει ασκηθεί βία-Με παραινέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν στους μετανάστες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούν και ήδη συνολικά πάνω από 1.500 έχουν δεχτεί να μείνουν στη δομή

Προσφυγόπουλα αναχωρούν για το εξωτερικό

Βέλγιο: Θα υποδεχτεί 12 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

«Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού μετανάστευσης και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Μητσοτάκης: Διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, αν υπάρξει αποκλιμάκωση

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Σαρλ Μισέλ, ζητώντας να σταματήσουν οι προκλήσεις για να αρχίσει ο διάλογος. Τι είπε για το μεταναστευτικό και την ανάγκη αλληλεγγύης από την ΕΕ.

Πρόσφυγες στη Μόρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλευρό της Ελλάδας για τη Μόρια

Δανία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία και Γερμανία προσφέρουν εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, κιτ για το χειμώνα και υπνόσακους σε άμεση απάντηση της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια, όσον αφορά τη Μόρια.

Μόρια

Μισή βοήθεια από την Αυστρία: Στέλνει σκηνές, δεν παίρνει πρόσφυγες

Την απόφαση να στείλουν πακέτο έκτακτης βοήθειας με εξοπλισμένα καταλύματα για 2.000 άτομα στη Μόρια πήραν Λαϊκό Κόμμα και Πράσινοι στην Αυστρία, χωρίς όμως να συμφωνήσουν σε φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων από τη Λέσβο.

Ξεκίνησε η καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νεα πρόχειρη δομή στο καρά Τεπέ Λέσβου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Χρυσοχοϊδης: "Δεν θα επιτραπεί σεν κανέναν να παραβιάσει τους κανόνες στη χώρα μας"

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως θα υπάρξουν κυρώσεις προς όσους εμποδίσουν τους μετανάστες να μπουν στη νέα δομή.

Λέσβος: Στο Πεδίο Βολής οι πρώτοι αιτούντες άσυλο - Η διαδικασία

Λέσβος: Στο Πεδίο Βολής οι πρώτοι αιτούντες άσυλο - Η διαδικασία

Άρχισε η είσοδος των πρώτων μεταναστών και προσφύγων στο πεδίο βολής στη Λέσβο όπου από χθες στήνονται σκηνές. Για την ώρα περίπου 100 αιτούντες άσυλο, κυρίως οικογένειες έχουν μπει στον χώρο. Αποστολή του News 24/7 στη Λέσβο.

Αβραμόπουλος στο BBC: "Η καταστροφή της Μόριας επανέφερε το ζήτημα της μετανάστευσης"

Αβραμόπουλος στο BBC: "Η καταστροφή της Μόριας επανέφερε το ζήτημα της μετανάστευσης"

Ζήτημα που επανήλθε στην επιφάνεια και συνεχίζει να διχάζει τα κράτη της ΕΕ χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC, με αφορμή την ολική καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Τέταρτη ημέρα στους δρόμους πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας

Λέσβος: Επεισόδια και πετροπόλεμος

Οι πρόσφυγες προχώρησαν σε νέες διαδηλώσεις ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν από το νήσι. Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Αποστολή του News 24/7 στη Λέσβο.

Στιγμιότυπο από τη γερμανική Βουλή

Συζήτηση για τη Μόρια στη γερμανική βουλή

Στην ημερήσια διάταξη οι συνέπειες της φωτιάς στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας και η πολιτική ασύλου. Έντονοι διαξιφισμοί. Απορρίφθηκε αίτημα της Αριστεράς για υποδοχή όλων των προσφύγων της Λέσβου στη Γερμανία.

Προχωρούν οι ετοιμασίες στο Πεδίο Βολής- Τέταρτο βράδυ στο δρόμο για τους πρόσφυγες

Προχωρούν οι ετοιμασίες στο Πεδίο Βολής- Τέταρτο βράδυ στο δρόμο για τους πρόσφυγες

Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε τους χιλιάδες αιτούντες άσυλο να ξυπνούν ξανά στον παραλιακό δρόμο κοντά στο Καρά Τεπέ, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στον καταυλισμό στο πεδίο βολής, ώστε να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση. Αποστολή του News 24/7 στη Λέσβο.

Στιγμιότυπο στη Λέσβο

Λέσβος: Μηχανήματα του στρατού ετοιμάζουν το πεδίο βολής για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπε, προκειμένου να μεταφερθούν, προσωρινά έστω, πρόσφυγες και μετανάστες. Αποστολή του NEWS 24/7 στη Λέσβο.

Πρόσφυγες και μετανάστες κατασκευάζουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς έξω από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Σε κινητοποίηση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μόριας, καλούν τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις. "Επειδή η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση των ανθρώπων είναι η ανθρώπινη".

Μόρια

Μόρια: Βοήθεια έκτακτης ανάγκης από την Ύπατη Αρμοστεία

Εν μέσω αυτής της δύσκολης και ρευστής κατάστασης, η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση σε όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μη προβαίνουν σε ενέργειες ή σε ρητορική που θα μπορούσε να οξύνει περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια νέα πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο

Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά σημείωσε ότι το πρόβλημα της Μόριας υπερτονίζει την ανάγκη μιας νέας πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: ''Ο κ. Μητσοτάκης να μας δώσει την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία''

Έντονη αντίδραση από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τα όσα έγραψε ο πρωθυπουργός στο άρθρο σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, περί συμφωνίας με την Τουρκία.

Άφιξη αστυνομικών δυνάμεων στο νησί της Λέσβου το πρωΐ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μόρια: Μετατροπή της Λέσβου σε Ειδομένη - Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν λύσεις μεταστέγασης

Συνεχείς είναι οι ενισχύσεις που στέλνει η Αστυνομία στο νησί της Λέσβου, όπου το πρωί της Παρασκευής έφτασαν και νέες διμοιρίες ΜΑΤ, αλλά και δύο υδροβόλα οχήματα "Αίαντες" για καταστολή τυχόν επεισοδίων.

Πρόσφυγες και μετανάστες κατασκευάζουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς έξω από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Τζανακόπουλος για Μόρια: "Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να να δώσει αποτελεσματικές λύσεις''

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη Μόρια έκανε λόγο για κατάσταση που έχει ενόχους και πολιτικούς υπευθύνους "δείχνοντας" την κυβέρνηση.

Λέσβος: Στους δρόμους διαμένουν και σήμερα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Λέσβος: Στους δρόμους διαμένουν και σήμερα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Τραγική η κατάστσαη στη Λέσβο όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες με μωρα, παραμένουν σε αυτοσχέδια καταλύμματα στους δρόμους. Άυρες και ΜΑΤ έφτασαν στο νησί. Αποστολή του NEWS 24/7 στη Λέσβο.