news 24/7

ΜΟΡΙΑ

Λέσβος: Φασίστες έκαψαν σχολείο για πρόσφυγες - Μαρτυρία εργαζόμενης

Λέσβος: Φασίστες έκαψαν σχολείο για πρόσφυγες - Μαρτυρία εργαζόμενης

"Όποιοι πιστεύουν ότι καίγοντας σχολεία μας τρομάζουν καλύτερα να το ξανασκεφτούν! Βαδίζουν ολοταχώς στα βήματα του Χίτλερ που έκαιγε βιβλία σε πλατείες" καταγγέλλει εργαζόμενη δασκάλα.

Θεία κοινωνία. Φωτό αρχείου.

ΠΟΕΔΗΝ για κορονοϊό: Υπάρχει επικινδυνότητα από τη Θεία Κοινωνία

Απάντηση στους ιερείς που ισχυρίζονται οτι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Μίλησε για λάθος του ΕΟΔΥ σχετικά με το κρούσμα στην Αμαλιάδα.

Λιμενικό σώμα στη Λέσβο

Λέσβος: Επεισόδια στο λιμάνι - Μετανάστες ζητούν να φύγουν από το νησί

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο κατέβηκαν από τον καταυλισμό της Μόριας στο Λιμάνι της Μυτιλήνης ζητώντας να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής για Πειραιά, προκειμένου να φύγουν από το νησί.

Έβρος: Προς τον Πέπλο κινείται η πλειονότητα των μεταναστών- Εντάσεις στη Μόρια

Έβρος: Προς τον Πέπλο κινείται η πλειονότητα των μεταναστών- Εντάσεις στη Μόρια

Διάσπαρτοι είναι πλέον οι πάνω από 13.000 μετανάστες που έχουν καταλήξει στον Έβρο. Κινούνται νοτιότερα προς το Πέπλο όπου δεν υπάρχει συρματόπλεγμα. Επεισόδια στην Μόρια Λέσβου.

Περίπου 72 πρόσφυγες παραμένουν στην Σκάλα της Συκαμιάς, περιμένοντας την μεταφορά τους.

Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ακροδεξιές δυνάμεις επιβάλουν πλήρως την ατζέντα τους

Στοχοποιείται ο Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Ο ρόλος του Περιφερειάρχη και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης. Ακροδεξιοί καταλύουν το νόμο, χωρίς καμία αντίδραση της πολιτείας και των αρχών. Σπάνε οι αντοχές των κατοίκων.

Λέσβος: Σε περίφρακτο χώρο στο λιμάνι οι μετανάστες μετά το μπλόκο των κατοίκων

Λέσβος: Σε περίφρακτο χώρο στο λιμάνι οι μετανάστες μετά το μπλόκο των κατοίκων

Κάτοικοι στη Λέσβο εμπόδισαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών ενώ τους έβρισαν χυδαία, ενώ στη συνέχεια εμποδίστηκε η μεταφορά τους στο ΚΥΤ της Μόριας. Προπηλακίστηκαν επίσης δημοσιογράφοι και άνθρωποι των ΜΚΟ.

Λέσβος: Μπλόκο κατοίκων για να μην αποβιβαστούν πρόσφυγες - Προπηλακισμοί και βρισιές

Λέσβος: Μπλόκο κατοίκων για να μην αποβιβαστούν πρόσφυγες - Προπηλακισμοί και βρισιές

Ένταση στη Λέσβο όπου κάτοικοι εμποδίζουν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών με παιδιά στο λιμάνι της Θέρμης. Νέες κινητοποιήσεις στη Μόρια από κατοίκους ωστε να εμποδίζουν τη μεταφορά προσφύγων στο ΚΥΤ.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου

Μεταναστευτικό: Ομάδα εργασίας για το κλείσιμο των ανοιχτών δομών στα νησιά

Επιστολή του Νότη Μηταράκη σε υπουργεία και δήμους του Βορείου Αιγαίου να συμμετέχουν σε ομάδα εργασίας για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των ΚΥΤ που λειτουργούν σήμερα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για προσφυγικό: "Η κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό βήμα να κλείσει τις άναρχες δομές"

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τα κλειστά κέντρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από την έναρξη των εργασιών που τοποθετείται το πολύ μέχρι αρχές Μαρτίου.

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Υπαρκτός κίνδυνος για νεκρούς στη Λέσβο - Πού είναι οι ευρωπαϊκές λύσεις;

Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν λύνει τα τεράστια προβλήματα στα νησιά, ούτε η ανοχή και πολύ περισσότερο η ενθάρρυνση ακροδεξιών ομάδων. Εκτός κάδρου η Ευρώπη από τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά.

Διαμαρτυρία κατοίκων της Λέσβου κυρίως της Μόριας, έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη

Λέσβος: Παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας

Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν μόνιμη αστυνόμευση του χωριού τους και να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους περίπου 20.000 αιτούντες άσυλο.

Μυτιλήνη: Ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας - Χημικά έξω από τη Μόρια

Μυτιλήνη: Ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας - Χημικά έξω από τη Μόρια

Περίπου 2.000 άτομα στην πλειονότητά τους Αφγανοί κατευθύνθηκαν σε πορεία προς το κέντρο του νησιού-400 από αυτούς έφτασαν έξω από το δημοτικό θέατρο και άλλοι 900 συγκρούονται με την Αστυνομία.

Πρόσφυγες

Καμπάνια Διεθνούς Αμνηστίας: "Χιλιάδες πρόσφυγες αποκλεισμένοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη"

"Χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από την πρόσβαση στην περίθαλψη και τα φάρμακα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση σοβαρών, και συχνά χρόνιων, ασθενειών", τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Συνέντευξη Τύπου των Γιατρών χωρίς Σύνορα για την κατάσταση στη Συρία

Μόρια: Τουλάχιστον 140 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Από τον Μάρτιο του 2019 έχουν δει πάνω από 270 παιδιά με χρόνια και σύνθετα νοσήματα.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στο μεταναστευτικό

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε σε δηλώσεις του την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε με ψέματα τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του ζητήματος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην τρίτη ημέρα εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Καρφιά Σχοινά για Τραμπ και για τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε ο νέος επίτροπος στο συνέδριο της ΝΔ. “Τα αίσχη και οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι συμβατά με ένα έθνος που ιστορικά ενσωμάτωσε τους πρόσφυγες” είπε και κάρφωσε ηγεσίες που προτιμούν το twitter από τη δράση.

Ο Θοδωρής Δρίτσας

Δρίτσας: Απαράδεκτη δήλωση - "Στη Μόρια βιασμοί παιδιών γίνονται μια φορά το εξάμηνο"

Τι απαντά σε ανακοίνωσή του σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του για τη Μόρια και την εκεί κατάσταση.

Τα μέτρα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Στη φωτογραφία μικρός πρόσφυγας κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν: Αντιδράσεις στα νησιά για τα κλειστά κέντρα

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, έχει ήδη προκαλέσει αναβρασμό. Υπό παραίτηση ο δήμαρχος Σάμου. Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο. Για "οριακή κατάσταση" στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΚ

Ο Χρήστος Χρήστου

Χρήστος Χρήστου: "Τα παιδιά στη Μόρια έχουν χάσει την διάθεση να ζήσουν"

"Αυτό που με σοκάρει είναι το κενό βλέμμα των παιδιών". Ο νέος διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου, μιλάει για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στιγμιότυπο έξω από το ΚΥΤ Σάμου

Κλείνει η Μόρια - Πέντε κλειστά κέντρα σε νησιά, 10 ελεγχόμενες δομές στην ενδοχώρα

Πέντε συν μία δράσεις ανακοίνωσε ο Στεφανής. Κλειστά κέντρα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Περίπου δέκα ελεγχόμενες δομές στην ενδοχώρα πλην Ιονίων. Στόχος η μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις αρχές του 2020. Συντονιστής για τα παιδιά, πλαίσιο για τις ΜΚΟ

Μόρια.

Μυτιλήνη: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος βρέφους στη Μόρια

Το παιδί μεταφέρθηκε στις 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη ο οποίος και διέγνωσε συμπτώματα αφυδάτωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει.