ΜΟΡΙΑ

Ο Boye

Ένας φοιτητής πρόσφυγας στην Ελλάδα κυνηγάει το όνειρό του να γίνει γιατρός

Η συγκλονιστική ιστορία του Boye, πρόσφυγα από τη Γκάνα, που έφτασε στην Ελλάδα ασυνόδευτος το 2018. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κυνηγάει με πείσμα το όνειρό του να γίνει γιατρός για να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη.

Το "Mare Liberum" επέστρεψε στη Λέσβο - "Θέλουν να κρατήσουν μακριά τους μάρτυρες των pushbacks"

Το "Mare Liberum" επέστρεψε στη Λέσβο - "Θέλουν να κρατήσουν μακριά τους μάρτυρες των pushbacks"

Το Λιμενικό κρατά καθηλωμένο το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ, η οποία καταγγέλλει συστηματικά βιαιότητες των ελληνικών Αρχών στη θάλασσα. Η ίδια οργάνωση βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στο επίκεντρο ποινικής έρευνας.

Η 12χρονη Αρεζού

Από τη Μόρια στη Βοστόνη με υποτροφία η 12χρονη Αρεζού: "Θέλω να γίνω γιατρός και να βοηθάω δωρεάν"

Για τις δυσκολίες που πέρασε στην Μόρια αλλά και για τα όνειρα και τους στόχους της για το μέλλον, έκανε λόγο η 12χρονη Αρεζού, μία Αφγανή μαθήτρια από τη Λέσβο.

Ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Ο Μουτζούρης σε ρόλο λογοκριτή: Έστειλε εξώδικο σε κανάλι για να μην προβάλλει τη δήλωση Μηταράκη

Ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης απέστειλε εξώδικο στον σταθμό "ΑΛΗΘΕΙΑ TV" για τη συνέντευξη του Νότη Μηταράκη και τη δήλωση περί ευθυνών του πρώτου στη φωτιά της Μόριας, η οποία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί την Πέμπτη.

Οι ειδήσεις που κρατάμε από το 2020

Good News: Κι όμως το 2020 είχε και θετικές ειδήσεις

Στην πιο δύσκολη χρονιά του 21ου αιώνα και μία από τις πιο "στραβές κι ανάποδες" που βίωσε η ανθρωπότητα, το News 24/7 εγκαινίασε μία στήλη με ευχάριστες ειδήσεις που μας προσέφεραν λίγη απόδραση από τη δυσάρεστη ρουτίνα. Σας θυμίζουμε μερικές από αυτές.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Μόρια

Το τέλος της Μόριας και η νέα κόλαση

Ο καταυλισμός της Μόριας, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κάηκε ολοσχερώς τον Σεπτέμβριο του 2020. Η κόλαση όμως μετακινήθηκε απλώς σε άλλη τοποθεσία.

O Όρμπαν

Νέο Μεταναστευτικό "χάδι" στον Όρμπαν

Τα μελανά σημεία του νέο σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο - Απορρίπτουν και πάλι οι χώρες του Βίσεγκραντ. Απομακρύνεται η υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Rατσιστική και ταυτόχρονα υβριστική ανάρτηση για τους πρόσφυγες της Μόριας αναπαρήγαγε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρος Ξηνταβελώνης. Εν συνεχεία την διέγραψε.

Η νέα δομή Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Συνολικά 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Στη νέα δομή έχουν οδηγηθεί μέχρι και σήμερα 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν ταυτοποιηθεί και δρομολογείται η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Μετά από ελέγχους, 213 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή

Ακόμα 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, σήμερα Παρασκευή. Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν για τον κορονοϊό εντοπίστηκαν 174 κρούσματα, τα οποία τέθηκαν σε απομόνωση.

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Η επιχείρηση γίνεται με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία της δημόσιας υγείας-Δεν έχει ασκηθεί βία-Με παραινέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν στους μετανάστες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούν και ήδη συνολικά πάνω από 1.500 έχουν δεχτεί να μείνουν στη δομή

Προσφυγόπουλα αναχωρούν για το εξωτερικό

Βέλγιο: Θα υποδεχτεί 12 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

«Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού μετανάστευσης και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Μητσοτάκης: Διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, αν υπάρξει αποκλιμάκωση

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Σαρλ Μισέλ, ζητώντας να σταματήσουν οι προκλήσεις για να αρχίσει ο διάλογος. Τι είπε για το μεταναστευτικό και την ανάγκη αλληλεγγύης από την ΕΕ.

Πρόσφυγες στη Μόρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλευρό της Ελλάδας για τη Μόρια

Δανία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία και Γερμανία προσφέρουν εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, κιτ για το χειμώνα και υπνόσακους σε άμεση απάντηση της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια, όσον αφορά τη Μόρια.