Φωτιά στο Μάτι: Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού ζητά να αναλάβει την έρευνα εφέτης ανακριτής

Μέλη συνεργείων στο Μάτι Αττικής
Μέλη συνεργείων στο Μάτι Αττικής EUROKINISSI

Να αναλάβει εφέτης ανακριτής την έρευνα για την πυρκαγιά στην Αττική ζητά απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού.

Τον χειρισμό της έρευνας για τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από εφέτη ανακριτή ζητά με αίτηση του προς την Ολομέλεια Εφετών ο εν αποστρατεία αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο απόστρατος αναφέρει ότι θα πρέπει να οριστεί εφέτης ανακριτής για την έρευνα που διεξάγεται «εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος» και αιτιολογεί την προσφυγή του προς το δικαστικό Σώμα επισημαίνοντας πως «είναι πασίδηλη η αδράνεια και οι παραλείψεις των αρμοδίων υπευθύνων, οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί και πάλι να επαναληφθούν και να πλήξουν έννομα αγαθά».

ADVERTISING

Κατά την άποψη του κ. Σταμάτη, οι εκ του νόμου υπεύθυνοι «ενώ αναμφισβήτητα γνώριζαν το πρόβλημα, αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα, αδρανώντας ή παραλείποντας ή εκτελώντας εσφαλμένα και αποδέχθηκαν έτσι το αποτέλεσμα και δη τον ορατό κίνδυνο πυρκαγιάς και την από αυτή κίνδυνο θανάτου ανθρώπων».

Στην αίτηση γίνεται αναφορά σε «προσπάθεια οι κατηγορούμενοι να "πέσουν στα μαλακά", δηλαδή να ισχυριστούν ότι τα αδικήματα που διέπραξαν, με τις πράξεις ή παραλείψεις τους, έγιναν από αμέλεια (πλημμέλημα)» ενώ ο απόστρατος κάνει λόγο σε «παραπλάνηση και εξαπάτηση» πολιτών και «επικοινωνιακή διαχείριση» της καταστροφής από την κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στο Μάτι: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

Επιμνημόσυνη δέηση στην Αργυρά Ακτή για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι

Μάτι: Στους 98 οι νεκροί από τη φωτιά - Υπέκυψε εγκαυματίας

Στο ΦΕΚ η απόφαση για την επιδότηση ενοικίου-συγκατοίκησης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

SHARE:

24Media Network