Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό της Δαδιάς
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου 2022 Valerie Gache/ap

Την προληπτική εκκένωση του χωριού της Δαδιάς αποφάσισε το Συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε εκεί. Αντιπυρικές ζώνες έξω από το χωριό. Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν την νύχτα του Σαββάτου οι κάτοικοι του χωριού Δαδιά, καθώς οι φλόγες που καίνε επί τρεις ημέρες στο δάσος πλησιάζουν, προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά τις εστίες τους.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι κάτοικοι ήδη αναχωρούν με λεωφορεία και ΙΧ, ενώ κινούνται περιπολικά στους δρόμους του χωριού προκειμένου να συνδράμουν στην εκκένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από το χωριό υπάρχουν ήδη αντιπυρικές ζώνες από το πρόγραμμα antinero του ΥΠΕΝ, με δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι αναζωπυρώσεις. Υλοτόμοι επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προφυλάξουν το χωριό Δαδιά και τον πυρήνα του εθνικού πάρκου.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα εξαιρετικά δύσβατο μέρος του δάσους, όπου η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές απορίες. Υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη πάνω από 4.000 στρέμματα δάσους.

«Έχουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση να διαχειριστούμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα