Φουρθιώτης: Το “αυτογκόλ” που τον οδήγησε και πάλι στη φυλακή

Φουρθιώτης: Το “αυτογκόλ” που τον οδήγησε και πάλι στη φυλακή
Eurokinissi

Ο Μένιος Φουρθιώτης επέστρεψε στις φυλακές του Κορυδαλλού αφού δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Πολύ δύσκολα θα αφεθεί ξανά ελεύθερος.

Ένα μεγαλειώδες…. «αυτογκόλ» κατάφερε να βάλει ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από μόλις πέντε μήνες ελευθερίας.

Ο παρουσιαστής, ο οποίος ελέγχεται για διάφορες υποθέσεις από την ελληνική Δικαιοσύνη, έδωσε την «αφορμή» προκειμένου οι δικαστικές αρχές να διατάξουν -όπως όφειλαν άλλωστε- την επιστροφή του στο κελί. Κι αυτό γιατί παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει από τη φυλακή, ενώ ήταν προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο παρήγγειλε τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι δεν εκπλήρωνε έναν εκ των όρων που είχαν οριστεί και συγκεκριμένα, δεν παρουσιαζόταν τρεις φορές το μήνα σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης είναι η επιστροφή πίσω στο κελί όπου θα συνεχίσει να βρίσκεται για το επόμενο χρονικό διάστημα. Πλέον οι επιλογές του κατηγορούμενου παρουσιαστή είναι τρεις:

  • Όπως κάθε προφυλακισμένος κατηγορούμενος εξακολουθεί να έχει δικονομικά το δικαίωμα να αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Ωστόσο, το γεγονός ότι ήδη μία φορά έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, καθιστά ιδιαίτερα απίθανο το ενδεχόμενο ένα συμβούλιο να λάβει ξανά απόφαση για την αποφυλάκιση του και να τον αφήσει ελεύθερο.
  • Η λήξη της 18μηνης κράτησής του πριν την έκδοση πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για την υπόθεση που προφυλακίστηκε. Όπως έχει συμβεί σε πληθώρα άλλων υποθέσεων, ο Μένιος Φουρθιώτης μπορεί να αποφυλακιστεί εφόσον εκτίσει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, όπως προβλέπεται από τις συνταγματικές διατάξεις, δίχως η ελληνική δικαιοσύνη να έχει προλάβει να εκφωνήσει την ετυμηγορία της για την υπόθεση με τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι Φουρθιώτη.
  • Τέλος, ο κατηγορούμενος θα μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος εφόσον η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει είτε ότι θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος για τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί, απαλλάσσοντάς τον από κάθε κατηγορία, είτε ότι θα πρέπει ναι μεν να κριθεί ένοχος, αλλά η ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η δικογραφία

Ήταν ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν ο Μένιος Φουρθιώτης απολογήθηκε για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, τα οποία στο σύνολο τους σχετίζονται με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο.

Ειδικότερα, του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τις πράξεις: Σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Μαζί του απολογήθηκαν δύο συγκατηγορούμενοί του, ως φυσικοί αυτουργοί των δύο επιθέσεων στην οικία Φουρθιώτη, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μένιος Φουρθιώτης επιχειρούσε να καταδείξει την εικόνα ότι βρισκόταν σε συνεχή κίνδυνο και για αυτό θα έπρεπε να του επιστραφεί η αστυνομική συνοδεία, που είχε ανακληθεί με απόφαση του αρχηγού την ΕΛΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται να προσέλαβε τους δύο συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι μετά από εντολή του, φέρονται να πυροβόλησαν με καλάσνικοφ αλλά και να τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο. Ωστόσο, οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την κατηγορία, ενώ είχαν μαζί τους ένα καλάσνικοφ, “έπεσαν” σε έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ, από την οποία επιχείρησαν να διαφύγουν, πυροβολώντας σε βάρος των αστυνομικών.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του, κατά την οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες, ο Φουρθιώτης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με την επιβολή τεσσάρων περιοριστικών όρων: καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα