Λέσχες για καπνιστές: Φρένο στη δημιουργία τους βάζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Κάπνισμα
Κάπνισμα AP

Οι λέσχες καπνίσματος αποτελούν τη "λύση" για πολλά μαγαζιά, που αντιμετωπίζουν μείωση της πελατείας μετά την θέσπιση του αντικαπνιστικού νόμου. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα καταδικάζει.

Τη λύση στην απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους δίνουν οι λέσχες καπνίσματος. Η Αρχή Διαφάνειας τα χαρακτηρίζει "νομικά μορφώματα".

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους καταστηματάρχες σε περίπτωση που καταπατήσουν τον νόμο και ανοίξουν Λέσχες Καπνιστών ότι: «Η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων» επισημαίνει η ανεξάρτητη Αρχή.

ADVERTISING

Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι: «Οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Η Άντζελα Δράκου, ιδιοκτήτρια λέσχης καπνίσματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι  "η λέσχη αυτή δημιουργήθηκε το 2014 όταν βγήκε ο πρώτος νόμος απαγόρευσης τους καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους. Η λέσχη έχει νομική υπόσταση και λειτουργεί με μέλη. Συγκεκριμένα, έχει περίπου 2,5 χιλιάδες μέλη εγγεγραμμένα, τα οποία πληρώνουν μια ετήσια συνδρομή. Δεν προσφέρει καφέ ή φαγητό, αλλά τα μέλη της μπορούν να την επισκεφθούν με την παρέα τους και είτε να παρακολουθήσουν κάποια βιβλιοπαρουσίαση είτε να διαβάσουν κάποιο βιβλίο".

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει διαφορά οπτικής και η κόντρα, θα έχει και νέα επεισόδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντικαπνιστικός Νόμος
SHARE:

24Media Network