Φυλάκιση για όποιον παρεμποδίζει πλειστηριασμούς

Φυλάκιση για όποιον παρεμποδίζει πλειστηριασμούς
Επεισόδια στο ειρηνοδικείο Αθηνών,μεταξύ αστυνομίας και οργανώσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς,Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος) Eurokinissi

Η ρύθμιση ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή - Διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Ειρηνοδικείο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης

Με αυτεπάγγελτη δίωξη θα απειλούνται πλέον όσοι παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Σύμφωνα με την τροπολογία θα ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους διαταράσσουν την «απρόσκοπτη και εύρυθμη» διενέργεια πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Μάλιστα, θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης (τουλάχιστον 3 έως 6 μηνών) όσοι εισέρχονται και παραμένουν σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών «διακόπτοντας ή διαταράσσοντας» την ομαλή διεξαγωγή τους. Αυτή την ώρα μέλη συλλογικοτήτων βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο, παρότι οι πλειστηριασμοί έχουν αναβληθεί με απόφαση του συλλόγου συμβολαιογράφων και επιχειρούν να προσεγγίσουν το κτίριο. Ωστόσο, εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν φτιάξει φραγμό στο σημείο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη «ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη» συμβολαιογράφων ή  υπάλληλων που διενεργούν πλειστηριασμούς. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε αίτημα των ίδιων των συμβολαιογράφων προς την κυβέρνηση.

Την αντίθεσή του στην τροπολογία της κυβέρνησης για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς εκφράζει ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή-Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της. Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα

«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων. Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ» καταλήγει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα