Φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Με φυλάκιση 8 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή "πλήρωσε" ο Αστέριος Γαβότσης το "μπράβο" που είπε σε ρατσιστή κάτοικο που δήλωσε έτοιμος να "σπάσει κεφάλια"

Με φυλάκιση 8 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή "πλήρωσε" ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης Αστέριος Γαβότσης το "μπράβο" που είπε σε ρατσιστή κάτοικο όταν ο τελευταίος δήλωσε έτοιμος να "σπάσει κεφάλια" εάν τα προσφυγόπουλα φοιτήσουν σε σχολεία της περιοχής. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, παρά την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και την επιμονή του ίδιου ότι δεν είναι ρατσιστής.

Το περιστατικό εντάχθηκε στη γενικότερη αναταραχή που επικράτησε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Ωραιόκαστρο, όταν είχε αποφασιστεί να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολεία προσφυγόπουλα από δομές της Θεσσαλονίκης. Μέλη της διοίκησης του συλλόγου γονέων δημοτικού σχολείου είχαν αντιδράσει έντονα στην απόφαση να φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο τους και γι’ αυτό έγινε συγκέντρωση κατοίκων, όπου καταγράφηκε η συγκεκριμένη στιχομυθία του δημάρχου και του κατοίκου. Μάλιστα είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από εθνικιστές σε σχολεία αμαυρώνοντας την εικόνα που είχε την περίοδο εκείνη η Ελλάδα με τη φιλοξενία χιλιάδων προσφύγων κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ.

Από τον σάλο που έγινε το διάστημα εκείνο προκλήθηκε προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και μετά την έρευνα παραπέμφθηκαν σε δίκη τόσο ο δήμαρχος, όσο και μέλη της διοίκησης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, όμως η εκδίκαση των δύο υποθέσεων διαχωρίστηκε. Ο δήμαρχος στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν είναι ρατσιστής και επανέλαβε αυτό που αρχικά είχε ισχυριστεί ότι το "μπράβο" ήταν ειρωνικό.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network