Γ. Λοβέρδος: Φραστικό λάθος το “ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός”

Γ. Λοβέρδος: Φραστικό λάθος το “ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός”
Ο Γιάννης Λοβέρδος με τη Σίσσυ Χρηστίδου Glomex

Ο Γιάννης Λοβέρδος σχολιάζει και απαντά στην επίμαχη δήλωσή του για τη συνεπιμέλεια, η οποία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, σχολιάζοντας την τοποθέτησή του στη Βουλή πως “ο κακοποιητής σύζυγος μπορεί να είναι καλός γονιός“, δήλωσε πως ήταν φραστικό του λάθος.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τη δήλωσή του, ο Γιάννης Λοβέρδος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Open, “Έλα Χαμογέλα” με τη Σίσσυ Χρηστίδου και σχολίασε την τοποθέτησή του.

“Να διευκρινίσω ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βίας, και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι ένας εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Ένας εγκληματίας, φυσικά και δε μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του”, είπε ο βουλευτής.

“Αυτό που είπα και αυτό εννοώ, είναι ότι από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς, αυτό λέει το νομοσχέδιο. Η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική, γι’ αυτό και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βλέπει το παιδί του/της”, συνέχισε.

Απαντώντας στην ερώτηση της παρουσιάστριας, αν είναι κακός πατέρας ο κακοποιητής σύζυγος, ο Γιάννης Λοβέρδος σχολίασε:

“Αυτό θα το αποφασίζουν τα δικαστήρια, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μια γυναίκα μπορεί να ισχυριστεί ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί ή την δέρνει, αυτό δεν θα το κρίνει η βουλή, θα έρθει το δικαστήριο και θα δει ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα, θα εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και θα κρίνει αν όντως έτσι συμβαίνει”.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την δήλωση που έκανε μέσα στη βουλή λέγοντας:

“Μέσα στο πλαίσιο που έγινε η δήλωσή μου, θεώρησα ότι η διατύπωσή μου ήταν σαφής. Δεν ήταν από ό,τι κατάλαβα. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση μέσα στο Κοινοβούλιο. Και γι’ αυτό έπεσα από τα σύννεφα, όταν μια μέρα μετά υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις. Ήταν λάθος.

Όταν το άκουσα μετά, ένιωσα άσχημα κατάλαβα ότι ήταν λάθος και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Ήταν φραστικό λάθος, που αισθάνομαι πολύ άσχημα. Δε θα έπρεπε να έχει γίνει προφανώς Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα