Απίστευτη δήλωση Γιάννη Λοβέρδου: Ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός

Απίστευτη δήλωση Γιάννη Λοβέρδου: Ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός
O Γιάννης Λοβέρδος Eurokinissi

Η άποψη του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδου ότι ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός και ότι έχει το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια προκαλεί πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

Μπορεί ένας άνδρας ή μία γυναίκα να είναι ταυτόχρονα καλός ή καλή γονιός για το παιδί της οικογένειας;

Ο Γιάννης Λοβέρδος λέει ανεπιφύλακτα ναι! Επιχειρηματολόγησε, μάλιστα, γι’ αυτό στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη.

Κατά το βουλευτή της ΝΔ, ο άνδρας που κακοποιεί τη σύζυγό του, που την χτυπά επίσης, μπορεί να έχει δικαίωμα στη… συνεπιμέλεια.

Ιδού τι χαρακτηριστικά τόνισε:

Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς”.

Στο βίντεο από το 4:10 και μετά

Εν συνεχεία και στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, ο βουλευτής τα έκανε ακόμη χειρότερα ισχυριζόμενος ότι τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν από τα ΣΥΡΙΖΟτρολ.

Ραγκούσης: “Ή ο κ. Λοβέρδος ζητάει συγγνώμη ή η ΝΔ τον διαγράφει”

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Λοβέρδου. Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε η ΝΔ να προχωρήσει σε διαγραφή του βουλευτή, αν δεν ανακαλέσει.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος:

“Ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να ανεβαίνει σε αυτό το βήμα, το θεσμικά και ιστορικά θα έλεγε κανείς ιερό βήμα, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μέλος της ΝΔ και να διατυπώνει την άποψη ότι είναι δυνατόν να είναι ανεκτό και συμβατό να είναι κάποιος καλός πατέρας την ώρα που ξυλοφορτώνει και κακοποιεί τη γυναίκα του, τη μητέρα του παιδιού.

Είναι δυνατόν κύριε Πρόεδρε;

Και όμως είναι δυνατόν.

Το έκανε ο βουλευτής της ΝΔ ο κ. Γιάννης Λοβέρδος.

Και περιμέναμε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης τα κοινωνικά, τα ανθρώπινα- ούτε τα πολιτικά, ούτε τα δημοκρατικά- τα κοινωνικά και ανθρώπινα αντανακλαστικά του κ. Υπουργού, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, της ΝΔ, της ηγεσίας της να ενεργοποιηθούν, να αντιδράσουν. Να τον φέρουν εδώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψουν.

Κι εσείς σιωπάτε.

Την ώρα που ο ΟΗΕ σας έχει στείλει επιστολή και σας καταγγέλλει ειδικά για αυτή τη συσχέτιση του νομοσχεδίου σας κ. Τσιάρα, με τους φόβους που υπάρχουν ότι θα ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές, κακοποιητικές συμπεριφορές, συμπεριφορές ενδοοικογενειακής βίας, εσείς μπροστά σας τα έχετε, τα ακούτε και μη αντιδρώντας μας δίνεται το δικαίωμα να πούμε ότι τα ανέχεστε;

Κύριε Τσιάρα, πια το θέμα δεν είναι δικό σας.

Πια το θέμα είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσει τον κ. Λοβέρδο να έρθει στο κοινοβούλιο, να ανακαλέσει αυτή την επαίσχυντη, τη φριχτή δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία, από τα παιδιά, τους γονείς που τον άκουσαν να ξεστομίζει αυτές τις βαρύτατες φράσεις ή θα πρέπει η ΝΔ να τον διαγράψει.

Σε διαφορετική περίπτωση κ. Πρόεδρε εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως εάν ο κ. Λοβέρδος δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και αν η ΝΔ σε δεύτερο χρόνο, εφόσον δεν κάνει το πρώτο, δεν τον διαγράψει θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, διότι δεν είναι δυνατόν, είναι βέβαιο αυτό, κανείς, και βουλεύτριες και βουλευτές της ίδιας της ΝΔ, πόσο μάλλον των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της να ανεχτεί μια τέτοια τοποθέτηση, μια τέτοια αντίληψη, μια νέα νοοτροπία. Που αν είναι για τον κ. Υπουργό συμβατή με το σ/ν δεν μπορεί να είναι για μας, δεν μπορεί να είναι για την ελληνική κοινωνία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα