Γεωργιάδης για σύλληψη ηλικιωμένης: Οι υπάλληλοι ακολούθησαν όσα προβλέπει ο νόμος

Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Για τήρηση των νόμων "κατά γράμμα" από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ όπου συνελήφθη η ηλικιωμένη, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το σχόλιο για την επίθεση Ρουβίκωνα.

Την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο σούπερ μάρκετ, όπου συνελήφθη η ηλικιωμένη που πήρε προϊόντα χωρίς να πληρώσει, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτο" το περιστατικό.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για "ψευδοεπαναστάτες που βρήκαν ευκαιρία για επιθέσεις", ενώ δικαιολόγησε τη στάση των υπαλλήλων του σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι "ακολούθησαν κατά γράμμα όσα προβλέπει ο νόμος".

ADVERTISING

"Απαράδεκτες καταστάσεις! Οι υπάλληλοι της εταιρίας ακολούθησαν κατά γράμμα όσα προβλέπει ο νόμος. Η διοίκηση της εταιρίας, μετά και την επικοινωνία μας, αμέσως απέσυρε τα πάντα στα πλαίσια του νόμου. Και οι ψευδοεπαναστάτες βρήκαν ευκαιρία για επιθέσεις!", έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

"Η εταιρία ακολούθησε το νόμο και τα προβλεπόμενα"

Μιλώντας στο OPEN για τη σύλληψη της ηλικιωμένης στο σούπερ μάρκετ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν γνώριζε το εν λόγω περιστατικό και του γνωστοποιήθηκε από την εκπομπή που το έφερε στο φως.

Τόνισε αρκετές φορές ότι ο ίδιος επικοινώνησε με το σούπερ μάρκετ προκειμένου να δοθεί τέλος στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι δυνατόν να κυνηγήσουμε αυτή την κυρία".

Για την αντίδραση των υπευθύνων του καταστήματος, που αρνήθηκαν την πληρωμή των προϊόντων από τους άλλους πελάτες και συνέχισαν κανονικά τις νομικές διαδικασίες, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι "ακολούθησε το νόμο και τα προβλεπόμενα και οι υπάλληλοι κινήθηκαν όπως ορίζει ο νόμος".

Θέλοντας να δικαιολογήσει την αντίδραση των υπαλλήλων, ο υπουργός τόνισε ότι "προφανώς κάθε περίπτωση (μικροκλοπών) δεν είναι ίδια, αλλά οι υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να κάνουν αυτή τη διάκριση".

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι "αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανθρωπιστική πλευρά αυτού του θέματος. Δεν θα θέλαμε κανένας μας να βρεθεί στη θέση αυτής της κυρίας. Υπό την έννοια αυτή, καταλάβαμε ότι είναι μια ειδική περίπτωση αυτή, που θα πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας, για να το πω πολύ απλά".

Δεν έχει αποσυρθεί η μήνυση

Ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά ξεκαθάρισε για την ηλικιωμένη ότι δεν έχει διαφύγει των νομικών διαδικασιών.

"Η μήνυση δεν έχει γίνει από την εταιρεία, γίνεται από την Αστυνομία αυτεπάγγελτα (και όχι κατ' έγκληση), εφόσον γίνει καταγγελία. Όταν η Αστυνομία ενημερωθεί πως κάποιος έχει κάνει κλοπή, βάσει του νόμου αυτόματα", ενώ για την απόσυρση της μήνυσης συνέχισε λέγοντας: "Όταν γίνει η δίκη, να πει η εταιρεία "δεν επιθυμώ τη δίωξη". Αυτό δεν μπορεί να γίνει στη φάση που είμαστε σήμερα, από νομικής πλευράς. Γίνεται κατά την πορεία της διαδικασίας".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άδωνις Γεωργιάδης, Σούπερ Μάρκετ
SHARE:

24Media Network