Για 15 μέρες θα παραμείνουν στη Τζια οι 193 μετανάστες

Για 15 μέρες θα παραμείνουν στη Τζια οι 193 μετανάστες
cyclades24.gr

Δεν θα φύγουν απο τη Τζιά τις επόμενες 15 μέρες οι 193 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο που προσάραξε στο νησί, ξεκαθάρισε ο Νότης Μηταράκης.

Στη Τζια θα παραμείνουν για τις επόμενες 15 ημέρες οι 193 πρόσφυγες και μετανάστες του πλοίου που προσάραξε στο νησί.

Αυτή τη στιγμή όλοι τους φιλοξενούνται σε παλιό ξενοδοχείο και η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Βελισσαροπούλου ζητεί την απομάκρυνσή τους απο το νησί καθώς ο χωρος όπου διαμένουν είναι ακατάλληλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε οτι οι μετανάστες θα παραμείνουν στο νησί για το επόμενο 15ήμερο, λόγω κορονοϊού. Σημείωσε οτι εστάλη ιατρικό κλιμάκιο που εξέτασε τους μετανάστες και δεν διαπιστώθηκαν συμπτώματα του ιού.

Ο υπουργός ζήτησε απο τη δήμαρχο να υποδείξει ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να επιταχθούν για τη φιλοξενία τους ή χώρο  όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί προσωρινή δομή φιλοξενίας. Ξεκαθάρισε επίσης οτι οι δαπάνες σίτισης των μεταναστών θα καλυφθούν απο το κράτος.

Απο την πλευρά της η κα Βελισσαροπούλου αντετεινε οτι δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία για να επιταχθούν και οι ιδιοκτήτες των μικρών που υπάρχουν, λείπουν απο το νησί. Επιπλέον, εξέφρασε τον προβημαισμό της για την μετακίνηση αρκετών μεταναστών στο κέντρο υγείας του νησιού και την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, αν κάποιος έχει προσβληθεί.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κέας, όπου και προσάραξε στον λιμενοβραχίονα.

Οι κάτοικοι του νησιού και ο δήμος υποδέχθηκαν τους μετανάστες δίνοντας τους τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα