Κορονοϊος: Η Ελένη Γιαμαρέλλου καλεί τους πολίτες να κοινωνήσουν παρά τον κορονοϊό

Κορονοϊος: Η Ελένη Γιαμαρέλλου καλεί τους πολίτες να κοινωνήσουν παρά τον κορονοϊό
Η Ελενη Γιαμαρέλλου Eurokinissi

Η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, προέβη σε μια απίστευτη δήλωση, καλώντας τους πιστούς να κοινωνήσουν κανονικά το Πάσχα και να μην φοβούνται τον κορονοϊό.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ελένης Γιαμαρέλλου σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τη σχέση θείας κοινωνίας και κορονοϊού.

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας εξέφρασε την άποψη ότι οι πιστοί δεν διατρέχουν κίνδυνο κοινωνώντας και συμπλήρωσε ότι η ίδια θα κοινωνήσει κανονικά. 

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Real FM: “Στην εκκλησία δεν πρέπει να πηγαίνουν άτομα από τις ευπαθείς ομάδες, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Να δούμε πως θα εξελιχθεί. Να παρακολουθούν τη λειτουργία από τη τηλεόραση”.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Αναφερόμενη όμως στη Θεία Κοινωνία, τόνισε ότι είναι διαφορετικό ζήτημα.

“Σχετικά με την Θεία Κοινωνία αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Είναι διαφορετικό. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη Θεία Κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Είναι το μεγαλύτερο μυστήριο.Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο. Τα ίδια έλεγαν και με το Aids. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Πάσχα. Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα