Γιάννα Αγγελοπούλου: Το στοίχημα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων απο το 1821

Γιάννα Αγγελοπούλου: Το στοίχημα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων απο το 1821
Επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννας Αγγελοπούλου στο Ηράκλειο Κρήτης Eurokinissi

«Το στοίχημα είναι πώς θα συνδυαστούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου, ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821» δήλωσε από το Ηράκλειο η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το πλαίσιο των προτάσεων του Δήμου Ηρακλείου, ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάστηκε παρουσία της προέδρου της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, στο οποίο το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι από το χώρο του πολιτισμού αλλά και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.

Η κα. Αγγελοπούλου εξήγησε ότι με τον δήμαρχο Ηρακλείου έχουν συζητήσει τις προτάσεις του Δήμου οι οποίες έχουν κατατεθεί και ο λόγος της επίσκεψης είναι να καταδειχθεί πως «η κοινωνία ανεβαίνει και κάνει με πρωτοποριακό τρόπο προτάσεις, έχει ιδέες και στόχος είναι αυτή η επέτειος να δημιουργήσει μια βάση για να συνεχιστούν δράσεις που είναι για το καλό της κοινότητας».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας για το αγαθό της ελευθερίας δεν μπορούν παρά να δημιουργούν αίσθημα υπερηφάνειας, αλλά ταυτόχρονα – όπως σημείωσε – «αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο παρόν και στο μέλλον. Η Ελλάδα έδειξε και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης τη δυνατότητα να υπερβαίνει τις δυσκολίες και να προχωρά με συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Τιμούμε την ιστορία μας όταν συμβάλουμε στην προκοπή της πατρίδας μας σε κάθε τομέα. Στο Δήμο Ηρακλείου σχεδιάζουμε τη συμμετοχή μας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821 με εκθέσεις, συνέδρια και άλλες δράσεις», ενώ εξήγησε ότι η επιτυχημένη και αποτελεσματική συμβολή και παρουσία, της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποτελεί εγγύηση για το λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης της ιστορίας με το παρόν ενώ διευκρίνισε ότι το 1821 και ο εορτασμός για τα 200 χρόνια, δεν μπορεί παρά να έχει στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον, τη δυναμική και την προοπτική για τη χώρα. «Χαίρομαι για την στρατηγική που έχει να κάνει με το πώς γιορτάζουμε το 1821 και αναφέρεται στη διαδρομή μας, ξεκινώντας από την Επανάσταση του ’21, φτάνοντας στο 2021 και χρησιμοποιώντας το σαν εφαλτήριο για τα μετέπειτα χρόνια. Το ζητούμενο είναι πώς θα συνδυαστούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου. Αυτό είναι το στοίχημα. Οι ζωντανές δυνάμεις σε όλους τους τομείς να κάνουν κάτι εμβληματικό που θα δώσει κάτι μεγαλύτερο. Δεν θέλουμε να δοθεί ούτε ένα ευρώ που θα πάει σε κάτι εφήμερο» συμπλήρωσε η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη, επίσκεψη στην Πλάκα και την Σπιναλόγκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα