Γιώργος Τράγκας: Η πορεία του στη δημοσιογραφία και την πολιτική

Γιώργος Τράγκας: Η πορεία του στη δημοσιογραφία και την πολιτική
Ο Γιώργος Τράγκας intime

Ο Γιώργος Τράγκας άφησε έντονο αποτύπωμα στην ελληνική δημοσιογραφία με την πορεία του στο χώρο. Εσχάτως ασχολήθηκε και με την πολιτική.

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Ο Ελληνας δημοσιογράφος γεννήθηκε το 1949 στο Μεταξουργείο.

Αρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα σε πολύ μικρή ηλικία τόσο στο περιοδικό Εικόνες όσο και στο αθλητικό τμήμα της Μεσημβρινής.

Το βασικό του ρεπορτάζ, πριν ασχοληθεί με το καθαρά πολιτικό, ήταν το αστυνομικό ενώ πέρασε τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση ως παρουσιαστής εκπομπών, βασικός σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων κτλ.

Ειδικότερα σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open), ως πολιτικός σχολιαστής.

Στο ραδιόφωνο οι εκπομπές του, ειδικά στις αρχές της δεκαετίας του 90 στον ΣΚΑΙ, είχαν πάντα πολύ μεγάλη ακροαματικότητα. Η εκπομπή του τότε άρχιζε πολύ νωρίς το πρωί και είχε τίτλο Εν Αθήναις, τίτλος που συνόδευσε το δημοσιογράφο και στη μετέπειτα πορεία του στα ερτζιανά.

Ασχολήθηκε και με το χώρο των εκδόδεων εκδίδοντας την εφημερίδα Χώρα αλλά και τα περιοδικά “Crash” και “Ανεξαρτησία”.

Τον Οκτώβριο του 2012, το όνομα του περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια παραδέχθηκε και ο ίδιος πως είχε βγάλει μέρος των χρημάτων του στο εξωτερικό. Αντίστοιχα, το 2016 βρέθηκαν υπεράκτιες εταιρίες στο όνομα του σύμφωνα με δημοσιεύματα για τη πολύκροτη υπόθεση των Panama Papers.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε δύο γιους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα