Γηροκομείο Χανίων: Στην αντεπίθεση οι οικογένειες των θυμάτων

Γηροκομείο Χανίων: Στην αντεπίθεση οι οικογένειες των θυμάτων
Το γηροκομείο στα Χανιά το οποίο ελέγχεται για τον θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων EUROKINISSI

Κατά των εποπτευουσών αρχών στρέφονται οι οικογένειες των ηλικιωμένων τροφίμων του Γηροκομείου Χανίων, με αναφορά τους στον Άρειο Πάγο.

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της διοίκησης του Γηροκομείου Χανίων, μιλώντας για κλειδωμένους ηλικιωμένους και για άθλιες συνθήκες νοσηλείας των τροφίμων, προχώρησε η πληρεξούσια δικηγόρος των οικογενειών Μαρία Παπαδάκη, καταθέτοντας αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η νομικός υποστήριξε ότι ότι η αναφορά που υπέβαλε, αφορά στη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφερειας Χανίων, που είναι οι εποπτευουσες αρχές, για τη λειτουργία της δομής. 

“Όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας» δήλωσε προσθέτοντας ότι για την συγκεκριμένη επιχείρηση υπάρχουν μηνύσεις και καταγγελίες ήδη από το 2009.

«Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, οτι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πως γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια” επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας πως οι δηλώσεις των συνηγόρων του Γηροκομείου προκαλούν έκπληξη: «Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος».

Τέλος, υποστήριξε ότι στο στάδιο αυτό δεν λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης: «Το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μαρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα