Γηροκομείο Χανίων: Συνελήφθη νοσηλευτής για συκοφαντική δυσφήμιση

Γηροκομείο Χανίων: Συνελήφθη νοσηλευτής για συκοφαντική δυσφήμιση
Η δομή φροντίδας ηλικιωμενων στα Χανιά. Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών στο Γηροκομείο Χανίων, μετά τις καταγγελίες για θανάτους ηλικιωμένων ενώ ένας νοσηλευτής συνελήφθη με την κατηγορία της σηκοφαντικής δυσφήμισης.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών στα Χανιά, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγελθεί από τις Εισαγγελικές Αρχές, ύστερα από καταγγελίες για θανάτους ηλικιωμένων σε ιδιωτική δομή φροντίδας ηλικιωμένων της πόλης.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων κρατείται εργαζόμενος νοσηλευτής της δομής, σε βάρος του οποίου υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω δικτύου κοινωνικής δικτύωσης γυναίκα η οποία έχει ζητήσει από τις Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του πατέρα της που φιλοξενείτο στη δομή.

Στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αναφέρονται και δύο γυναίκες οι οποίες συμμετείχαν στην διαδικτυακή συζήτηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Με ανακοίνωση τους οι συνήγοροι της δομής γνωστοποίησαν ότι θα ζητήσουν από τις Εισαγγελικές Αρχές να τηρηθεί μυστικότητα μέχρι και την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας.

Η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη με ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στο θέμα επισημαίνοντας ότι, «η υπόθεση του γηροκομείου Χανίων ντροπιάζει τους Χανιώτες και τη γνωστή ευαισθησία τους για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και σε βάθος, για να αποδοθούν οι ευθύνες και σε όσους όφειλαν να παρακολουθούν την λειτουργία του γηροκομείου».

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν αφορούν το δημοτικό γηροκομείο Χανίων και το Ανουσάκειο Θεραπευτήριο Κισσάμου, εξέδωσαν οι διοικήσεις των δύο δομών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα