Συνελήφθη 31χρονος που είχε ρημάξει στις κλοπές καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Συνελήφθη 31χρονος που είχε ρημάξει στις κλοπές καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 31χρονος Αλγερινός, μέλος σπείρας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή του και συγκεκριμένα εντός σακιδίου, βρέθηκαν ένα κινητό καθώς και αξεσουάρ κινητών, τα οποία και επεστράφησαν άμεσα στους υπαλλήλους του καταστήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, εισέρχονταν σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαιρούσαν εμπορεύματα.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, ο ένας από τους δράστες απασχολούσε τους υπαλλήλους και ο άλλος τοποθετούσε τα κλοπιμαία σε σακίδιο που έφερε, το εσωτερικό του οποίου είχε κατάλληλα διαμορφώσει, με ειδική επένδυση από επιστρώσεις αλουμινίου και μονωτική ταινία, ώστε να παρακάμπτουν τα αντικλεπτικά συστήματα κατά την έξοδό τους από τα καταστήματα.

Ακόμη, σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν μαγνήτη με τον οποίο αποσπούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό των προϊόντων. Από την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και αξεσουάρ κινητών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν από αρχές του χρόνου, 10 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Περαιτέρω επισημαίνεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση της συμμετοχής του και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζεται.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα