Γλυκά Νερά: Η Δημουλίδου εξόργισε το “Πρωινό” – Χυδαία δήλωση για τη γυναικοκτονία

Γλυκά Νερά: Η Δημουλίδου εξόργισε το “Πρωινό” – Χυδαία δήλωση για τη γυναικοκτονία
Χαμός στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 με την Δημουλίδου glomex

Εξοργισμένη η Χρυσηίδα Δημουλίδου, μίλησε σε "Πρωινό" και "Ευτυχείτε" για τον σάλο που επικράτησε, λόγω των λεγομένων της σχετικά με τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.

Τις τελευταίες μέρες στα social media επικρατεί ένας μικρός χαμός με ανάρτηση της Χρυσηίδας Δημουλίδου για τα Γλυκά Νερά, η οποία εμμέσως πλην σαφώς έδινε ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την δολοφονία της Καρολάιν.

Καταιγισμό αρνητικών και επικριτικών σχολίων προκάλεσε η ανάρτηση της συγγραφέως σχετικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών και τη δολοφονία της Καρολάιν από τον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σε μία μακροσκελέστατη ανάρτηση χιλιάδων λέξεων, η κα Δημουλίδου αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει τη δική της θέση, μόνο που το αποτέλεσμα έμοιαζε με κακογραμμένο μυθιστόρημα, όπου “πρωταγωνιστής” ήταν ο θύτης, αφήνοντας το θύμα στο περιθώριο.

Η ανάρτηση είχε τη μορφή “πορίσματος” του εγκλήματος από τη ματιά της ψυχολόγου-εγκληματολόγου-ιατροδικαστή, σίγουρα όχι μίας γυναίκας με δημόσιο λόγο και απήχηση, αγνοώντας τη στυγερότητα της δολοφονίας, την απώλεια μίας 20χρονης κοπέλας, το θέατρο 37 ημερών του γυναικοκτόνου και το βαθύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε η οικογένεια του θύματος. Αφού έβαλλε κατά των ελληνικών Μέσων, κάνοντας λόγο για “σόου”, κατέθεσε τη δική της οπτική, σκιαγραφώντας ένα μυθιστορηματικό προφίλ στον “ωριμότερο πατέρα”, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που “ήθελε κι εκείνος την ηρεμία του”, όπως μεταξύ άλλων έγραψε.

Μάλιστα, στην αρχή της ανάρτησης, κάλεσε τους ακόλουθούς της να “κοινοποιήσουν ελεύθερα” την τοποθέτησή της, πιστεύοντας πως αυτή θα προκαλέσει την ταύτισή τους.

Μερικές από τις ατάκες του διαδικτυακού της σχολίου που προκάλεσε έυλογες αποδοκιμασίες στα social media:

Δεν πιστεύω πως είχε προσχεδιάσει τον φόνο της όπως ειπώθηκε από δημοσιογράφους και πως όλα έγιναν σε μια στιγμή έντασης, θυμού, κούρασης και μεγάλης ανασφάλειας που του δημιουργούσαν οι απειλές της πως θέλει να χωρίσουν και ίσως τον εγκατέλειπε

-Ο Αναγνωστόπουλος ως ωριμότερος και πατέρας που δεν ήθελε να αποχωριστεί το παιδί του…

Ήθελε να έχει κι εκείνος την ηρεμία του πλάι σε μια γυναίκα που θα του πρόσφερε γαλήνη, στήριξη και όχι γκρίνια και αμφιβολίες

-Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή. Σε μια μόνο στιγμή κατέστρεψε τη ζωή του, έχασε τη γυναίκα που πιστεύω πως αγαπούσε, το παιδί του διότι αμφιβάλλω αν του επιτρέψουν οι δικοί της να το ξαναδεί με τις τύψεις να τον βασανίζουν και θα τον βασανίζουν.

-Δημιούργησε ένα επιπόλαιο σκηνικό για να μη φυλακιστεί και μείνει, όπως είπε, η κόρη του δίχως έστω τον ένα γονέα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Η συγγραφέας, με σημερινή ανάρτησή της θέλησε να δώσει εξηγήσεις για την προηγούμενη ανάρτησή της, γράφοντας μεταξύ άλλων:

Πώς είναι δυνατόν να επικροτώ μια τέτοια πράξη; Προσβάλω τα βιβλία μου. Θα πρέπει να έχω “χαμένα” όμως και πάλι δεν θα το έκανα. Για μένα η γυναίκα, αιώνες τώρα κακοποιείται με τον ένα ή άλλο τρόπο με τις ίδιες να δίνουν μεγάλες μάχες για να σταματήσει η βία. Γι αυτό και λάτρεψα την Σιμόν Ντε Μποβουάρ για το βιβλίο της “Το Δεύτερο φίλο” έκδοση 1949 όπου για πρώτη φορά, μια γυναίκα συγγραφέας βγήκε και κατηγόρησε ανοιχτά όμως με επιχειρήματα τους άνδρες και την συμπεριφορά τους απέναντι στο γυναικείο φύλο. Το να κακοποιείται όμως λεκτικά μία γυναίκα από κάποια άλλη, είναι κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω. Οι επιθέσεις που μου γίνονται κατά 95% είναι από γυναίκες, την ίδια στιγμή που έχω κατηγορηθεί από άνδρες πως τρέφω εμπάθεια για το ανδρικό φύλο, επειδή υποστηρίζω και τάσσομαι υπέρ της γυναικείου….

Ο κακοποιητικός λόγος, είναι το ίδιο βαρύς με το σωματικό, επειδή οι λέξεις μπορούν να γίνουν «δολοφόνοι» ονομάτων, υπολήψεων και ψυχών, πιθανόν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις όπως την αυτοκτονία ανθρώπων που δεν μπορούν να αντέξουν άδικες κατηγορίες, μη δυνάμενοι να υπερασπιστούν εαυτούς…”

Χαμός στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο “Πρωινό” με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Χρυσηίδα Δημουλίδου.

“Τι δεν καταλαβαίνετε να σας το μεταφράσω; Σοβαρολογείτε, μιλάτε την ελληνική γλώσσα;” είπε μεταξύ άλλων η συγγραφέας.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η κ. Δημουλίδου δήλωσε ότι η ανάρτησή της έγινε για “το πανηγυράκι που γίνεται στον τηλεοπτικό αέρα”, ενώ σοκ προκάλεσε η δήλωσή της ότι ο δολοφόνος αγαπούσε την Καρολάιν με τον δικό του τρόπο….

Ένταση με τη Δημουλίδου και στο “Ευτυχείτε”

Με τηλεφωνική παρέμβαση εμφανίστηκε και στο πρωινό του Open η Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία δήλωσε πως ο πιλότος είναι γυναικοκτόνος και ζωοκτόνος και πως ήταν πιο ώριμος από το θύμα και δεν ήθελε να αποχωριστεί το παιδί του, μια δήλωση που προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων on air.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα