Γλυκά Νερά: Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν το πτυχίο της

Γλυκά Νερά: Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από την ψυχολόγο της Καρολάιν το πτυχίο της

Την αντίδραση του Συλλόγου Ψυχολόγων προκάλεσαν οι δημόσιες δηλώσεις της ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζητά από τη ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, να προσκομίσει το πτυχίο της, μετά από  τις δημόσιες δηλώσεις που έκανε.

Η ψυχολόγος Ελένη Μυλωνοπούλου  μετά από όσα κατέθεσε στην  αστυνομία,  έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα και μίλησε σε τηλεοπτικές εκπομπές, για την προσωπική ζωή της Καρολάϊν, τις συνεδρίες τους αλλά και τη σχέση της με τον σύζυγο της άτυχης κοπέλας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων θεωρώντας πως παραβιάσε το ιατρικό απόρρητο, ζήτησε εντός δύο ημερών να προσκομίσει εάν έχει, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Από την επιστολή προκύπτει πως υπάρχουν καθαρές ενδείξεις ότι η κυρία Μυλωνοπούλου δεν είναι μέλος του συλλόγου, γεγονός που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο που προβλήθηκαν οι δηλώσεις της στα ΜΜΕ. Σημειώνεται πως η διορία προς την κ. Μυλωνοπούλου έχει παρέλθει.

Η δολοφονία στα Γλυκά Νερά
Η δολοφονία στα Γλυκά Νερά EUROKINISSI

Από την πλευρά της, η κα Μυλωνοπούλου διαμηνύει πως είναι "κλινικός σύμβουλος ψυχικής υγείας - κλινικός υπνοθεραπευτής" και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. Ακόμα, στο βιογραφικό της σημείωμα, υπογραμμίζει πως στο ιδιωτικό της γραφείο εφαρμόζεται "Κλινική και Θεραπευτική Ύπνωση και Τοκετός Hypnobirthing, με ύπνωση, χαλάρωση και αναπνοές που εξασφαλίζουν έναν ευτυχισμένο και χωρίς άγχος τοκετό".

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου, τονίζεται:

"Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους".

"Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος", αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

"Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο", καταλήγει ο ΣΕΨ.

Page: /

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γλυκά Νερά
SHARE:

24Media Network