Greece Race for Cure: Ο 7ος μαραθώνιος κατά του καρκίνου του μαστού. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τον 7ο μαραθώνιο κατά του καρκίνου του μαστού διοργανώνει σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Δήμο Αθηναίων στο κέντρο της πόλης
- 27 Σεπτεμβρίου 2015 07:54
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen ® για 7η συνεχή χρονιά τον Αγώνα Susan G. Komen Greece Race for the Cure® 2015. Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ζάππειο δίνουμε ξανά τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής» διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά των Αγώνα Greece Race for the Cure την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.
Οι διαδρομές θα είναι δύο, 5χλμ και 2 χλμ αντίστοιχα. Η έναρξη της διοργάνωσης είναι στις 10:30 το πρωί για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς, περιπατητές και δρομείς με chip χρονομέτρησης και η εκκίνηση του 7ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ.
Τι είναι το Race for the Cure;
Ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Η Τροχαία θα προχωρήσει σε προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ, θα απαγορευτεί η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής: λεωφ. βασ. Αμαλίας-λεωφ. βασ. Σοφίας-αναστροφή στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας στη διασταύρωση με την οδό Κόκκαλη-Βασ.Σοφίας (ρεύμα ανόδου)-Βασ. Κωνσταντίνου (ρεύμα καθόδου)-Βασ.Όλγας τις ώρες που τα τμήματά της θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων. Εξαιρούνται οι ελεγχόμενοι κόμβοι κάθετης διέλευσης Βασ. Σοφίας-Ρηγίλλης, Βασ. Σοφίας-Ξενίας και Βασ. Κωνσταντίνου-Παυσανίου.
Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου έως τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στη Βασ. Όλγας σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις λεωφόρους και οδούς αυτές κατά τις συγκεκριμένες ώρες.
Ειδικότερα, τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, σε:
-Λεωφ. βασ.Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.
-Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ της Αθ.Διάκου και της Αμαλίας, στο ρεύμα προς Αθήνα.
-Βασ. Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ της Βασ.Αμαλίας και της Ζαχάρωφ, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.
-Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα από τη Βασ. Κωνσταντίνου προς την Αμαλίας.
-Ριζάρη, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Μελεάγρου, στο τμήμα μεταξύ Ησιόδου και Βασ. Κωνσταντίνου.
-Αραβαντινού, στο τμήμα μεταξύ Ησιόδου και Βασ. Κωνσταντίνου.
-Κλεάνθους, στο τμήμα μεταξύ της Γεωργίου Β’ και της Βασ. Κωνσταντίνου.
-Βασ. Γεωργίου Β’, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
-Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα μεταξύ Βασ.Σοφίας (ξενοδοχείο “Hilton”) και Όλγας στο ρεύμα προς Βουλιαγμένης, καθώς και μεταξύ των Βασ.Αλεξάνδρου και Σπ.Μερκούρη στο ρεύμα προς Βασ.Σοφίας.