Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ισόβια στον 31χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ισόβια στον 31χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του
Περιπολικό της ΕΛΑΣ eurokinissi

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας στον σύζυγο της 29χρονης από την Αλεξανδρούπολη, για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας στον σύζυγο της 29χρονης από την Αλεξανδρούπολη που τον Δεκέμβριο του 2021 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών τους.

Ο 31χρονος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η απόφαση βγήκε κατά πλειοψηφία (6-1), όπως και η μη αναγνώριση των ελαφρυντικών, με έναν από τους τέσσερις ενόρκους που συμμετείχαν στη σύνθεση της έδρας, να διαφοροποιείται από την κρίση των υπολοίπων τριών ενόρκων, των τριών τακτικών δικαστών αλλά και του Εισαγγελέα, που πρότεινε τη βαρύτερη ποινή για τον κατηγορούμενο και απέρριψε κάθε ελαφρυντικό.

Η διαδικασία, όπως αναφέρει το evros-news.gr, διήρκεσε περίπου 8 ώρες, ξεκινώντας γύρω στις 11 το πρωί με τις καταθέσεις των γονέων της 29χρονης, τριών μαρτύρων υπεράσπισης κατηγορίας, του ιατροδικαστή του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Παύλου Παυλίδη και του χειρουργού του ίδιου νοσοκομείου, Μιχάλη Καρανίκα, που διενήργησε τις επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή η 29χρονη.

Ο 31χρονος συζυγοκτόνος στην απολογία του ενώπιον της έδρας, αρνήθηκε ότι κακοποιούσε συστηματικά τη γυναίκα του, λέγοντας ότι στα 12 χρόνια του έγγαμου βίου τους, “μπορεί να τη χτύπησε 2-3 φορές” και ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη “από την οικογένεια της συζύγου του, από τα παιδιά που τα άφησε χωρίς μητέρα και από όλο τον κόσμο”. Μάλιστα, ανέφερε πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα